- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σερβία
Ο στρατός βγαίνει στα σύνορα και στους δρόμους των πόλεων
O πρόεδρος της Σερβίας κύρηξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προαναγγέλλοντας ότι θα τεθούν σε ισχύ «σκληρότερα μέτρα».
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Η απόφαση αυτή τίθεται σε εφαρμογή αμέσως ανακοίνωσε ο Βούτσιτς σε διάγγελμα του σήμερα το βράδυ και ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Σερβίας συνεδριάζει εκτάκτως απόψε για να καθορίσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν. «Φυλακίζουμε την ζωή για να σώσουμε ζωές» ανέφερε ο πρόεδρος της Σερβίας υπογραμμίζοντας ότι από αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ενώ θα τεθούν περιορισμοί στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής.
Επίσης ανέφερε ότι θα περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και θα οργανωθεί από το κράτος δίκτυο βοήθειας των ηλικιωμένων από τον στρατό και εθελοντές. Για την επιβολή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία των πολιτών και την εφαρμογή της καραντίνας, σε όσους έχει επιβληθεί αυτό το μέτρο, θα χρησιμοποιηθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας.
Ανέφερε επίσης ότι η απαγόρευση εισόδου στη χώρα θα εφαρμόζεται για όλους τους ξένους υπηκόους ενώ οι Σέρβοι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών στην οικία τους. Σε όσους θα παραβιάζουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας θα επιβάλλεται αυτόφωρα ποινή φυλάκισης τριών ετών.
Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου μετά το διάγγελμά του ανέφερε ότι ζήτησε επίσημα βοήθεια από τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζι Πινγκ και σύντομα αναμένεται η άφιξη στην Σερβία κινέζων επιδημιολόγων και εμπειρογνωμόνων που θα βοηθήσουν στην εφαρμογή μέτρων για την αποφυγή διασποράς του νέου ιού. Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι τις επόμενες ημέρες η Κίνα θα στείλει στην Σερβία πέντε εκατομμύρια μάσκες.
Στην Σερβία έχουν καταγραφεί 48 κρούσματα κορωνοϊού ενώ δύο ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι, σε κρίσιμη κατάσταση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.