- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ερντογάν παρομοίασε τους Έλληνες με τους ναζί
Νέες προκλητικές δηλώσεις στα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας
Νέα πρόκληση Ερντογάν. Παρομοίασε τους Έλληνες με τους ναζί για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τους Έλληνες με τους ναζί μιλώντας στα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας για τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τη συγκέντρωση εκατοντάδων μεταναστών και προσφύγων.
«Αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι ναζί. Δεν έχει καμία διαφορά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν ενώ έδειξε επίσης φωτογραφίες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα λέγοντας πως«ήθελε να τις δείξει και στους αξιωματούχους της ΕΕ. στις Βρυξέλλες δεν είχαν τάμπλετ.
Τέλος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «οι πρόσφυγες συνωστίστηκαν στα σύνορα με την Ελλάδα». Μια δήλωση σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος και ύφος από την αντίστοιχη τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας που μιλούσε για 150.000 πρόσφυγες που πέρασαν στην Ελλάδα.
Διατηρούμε τα σύνορα με Ευρώπη
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η χώρα του θα διατηρήσει τα σύνορά της με την Ευρώπη ανοικτά και θα επιτρέπει τη διέλευση των μεταναστών μέχρι να λάβει «συγκεκριμένη» απάντηση από την ΕΕ στα αιτήματά της. «Διατηρούμε τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σύνορα μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματα της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν. Τα αιτήματα της Τουρκίας, όπως τα ανέφερε ο Ερντογάν, περιλαμβάνουν την επανέναρξη των συνομιλιών με την ΕΕ σχετικά με την «ελευθερία της μετακίνησης, το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, την επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης και οικονομική βοήθεια».
«Δεν ζητιανεύουμε. Το μόνο που ζητάμε είναι να τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί στη χώρα μας», εξήγησε ο Τούρκος πρόεδρος.
«Η εισροή παράτυπων μεταναστών προς την Ευρώπη δεν θα περιοριστεί στην Ελλάδα, αλλά θα επεκταθεί σε όλη τη Μεσόγειο καθώς βελτιώνεται ο καιρός», προειδοποίησε ο Ερντογάν.
Εξάλλου ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε στις ελληνικές αρχές για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες στα σύνορα της χώρας.
«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ αυτού που έκαναν οι ναζί και των εικόνων που φτάνουν από τα ελληνικά σύνορα», κατήγγειλε ο Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι τέσσερις μετανάστες έχουν σκοτωθεί κατά την προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα, ενώ κατήγγειλε την ΕΕ η οποία αγνοεί «τις απάνθρωπες» και «βάρβαρες» ενέργειες της Ελλάδας.
Η ΕΕ έχει κατηγορήσει τον Ερντογάν για «εκβιασμό» μέσω των μεταναστών και τον έχει καλέσει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του βάσει της συμφωνίας του 2016, η οποία προβλέπει ότι οι μετανάστες θα μένουν στην Τουρκία με αντάλλαγμα κυρίως οικονομική βοήθεια.
Από την πλευρά της η Άγκυρα κατηγορεί την ΕΕ ότι δεν έχει τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της βάσει της συμφωνίας και υποστηρίζει ότι αυτή πρέπει «να επικαιροποιηθεί» εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στην Ιντλίμπ της Συρίας.
Χθες Τρίτη ο Ερντογάν επεσήμανε ότι ελπίζει να σημειωθεί πρόοδος στα ζητήματα αυτά ως την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 26 Μαρτίου.
Επιπλέον πρόσθεσε ότι στις 17 Μαρτίου θα συναντηθεί στην Κωνσταντινούπολη με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για να συζητήσουν το μεταναστευτικό.
Προς το παρόν η γαλλική προεδρία δεν έχει επιβεβαιώσει τη συνάντηση αυτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.