Κιμ Γιονγκ Ουν: Τρολάρει με περαστικά τη Σεούλ για τον κορωνοϊό
Η επιστολή και το σχόλιο: «Θα το ξεπεράσετε»
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βορείου Κορέας εύχεται περαστικά στη Νότια Κορέα και τον ομόλογό του που δοκιμάζεται από τον κορωνοϊό.
Επιστολή στήριξης και παρηγοριάς προς τη δοκιμαζόμενη από τον κορωνοϊό Νότια Κορέα απέστειλε ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Η επιστολή έχει παραλήπτη τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο επικεφαλής του βορειοκορεατικού καθεστώτος εύχεται στους γείτονές του «περαστικά» υπογραμμίζοντας κάπως δηκτικά: «Θα το ξεπεράσετε».
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη Νότια Κορέα έχουν φτάσει τα 5.800 και από χθες Πέμπτη προστέθηκαν άλλα 438 κρούσματα. Μέχρι στιγμής 37 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19. Είναι η τέταρτη χώρα με τα περισσότερα θύματα μετά την Κίνα, την Ιταλία και το Ιράν.
Η Βόρεια Κορέα έκλεισε τα σύνορά της και προσωρινά ένα γραφείο συνδέσμου σε συνοριακή της πόλη για να αποτρέψει ένα ξέσπασμα του ιού.
Στην επιστολή που παραδόθηκε χθες ο Κιμ εκφράζει ανησυχία για την υγεία του Μουν και αναπτύσσει την «ειλικρινή του άποψη και θέση» σε σχέση με την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, είπε το γραφείο του Μουν χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. «Ο πρόεδρος Κιμ ήθελε να παρηγορήσει τους πολίτες μας που δίνουν μάχη κατά του κορωνοϊού. Είπε ότι εκτιμά πως θα νικήσουμε και εξέφρασε την ελπίδα να προστατευτεί η υγεία των νότιων συμπολιτών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της Γραμματείας Τύπου Γιούν Ντο-χαν.
Όπως συμπλήρωσε ο ίδιος, ο Μουν απάντησε με μια ευχαριστήρια επιστολή.
Η Βόρεια Κορέα δεν έχει επιβεβαιώσει κρούσματα του ιού αλλά τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα αντιμετωπίζουν έναν μήνα καραντίνας, ενώ άλλα σκληρά μέτρα περιλαμβάνουν αυστηρότερους ελέγχους στις συνοριακές περιοχές, στα αεροδρόμια και στα λιμάνια. Ο Μουν προσφέρθηκε να βοηθήσει τις προσπάθειες αποτροπής του κορωνοϊού στον Βορρά αλλά η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει απαντήσει, είπαν αξιωματούχοι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.