- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρωσία κατά Τουρκίας: Παραβιάζει τη διμερή συμφωνία για Ιντλίμπ
Αθετούν τις υποχρεώσεις τους λέει η Μόσχα
Οι Τούρκοι αθετούν τις υποχρεώσεις τους στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και στην Άγκυρα, λέει η Ρωσία.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας ότι αθετούν τις υποχρεώσεις τους στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας βάσει της συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα και στην Άγκυρα, ότι όχι μόνο δεν δημιουργούν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, αλλά βοηθούν τους «τρομοκράτες».
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ κατήγγειλε ότι οι οχυρές θέσεις των «τρομοκρατών» έχουν πρακτικά ενωθεί με αυτές του στρατού της Τουρκίας στην Ιντλίμπ και ότι οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο της βάσης Χμάιμιμ που χρησιμοποιούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία είναι καθημερινές.
Ο υποστράτηγος Κονασένκοφ υπενθύμισε ότι δυτικές χώρες αλλά και ο ΟΗΕ είχαν χαιρετίσει την υπογραφή των συμφωνιών του Σότσι ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία το 2018, που προέβλεπαν τη δημιουργία της λεγόμενης ζώνης αποκλιμάκωσης. Θύμισε ότι η Άγκυρα δεσμεύθηκε φροντίσει οι «τρομοκράτες» να αποσυρθούν σε βάθος 15-20 χιλιομέτρων, καθώς και να απομακρυνθούν τα βαριά πυροβόλα από την περιοχή.
«Αντ’ αυτού, το αποτέλεσμα έπειτα από 18 μήνες» που υποτίθεται ότι εφαρμόζεται αυτή η συμφωνία ήταν η Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ, Το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν και η Χόρας αντ Ντιν, οργανώσεις «που ο ΟΗΕ αναγνωρίζει ότι είναι τρομοκρατικές» να απωθήσουν «όλους τους μαχητές της λεγόμενης ‘μετριοπαθούς αντιπολίτευσης’ προς τον βορρά, προς τα σύνορα (της Συρίας) με την Τουρκία. Οι οχυρές θέσεις των τρομοκρατών ενώθηκαν με τα τουρκικά σημεία παρατήρησης που προβλέπονταν στη συμφωνία», επέμεινε ο ρώσος αξιωματικός.
«Οι επιθέσεις και οι μαζικοί βομβαρδισμοί» με πυροβόλα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και άλλα μέσα «ειρηνικών κοινοτήτων και της ρωσικής βάσης αεροσκαφών Χμάιμιμ έγιναν από σποραδικό καθημερινό φαινόμενο», πρόσθεσε ο Ιγκόρ Κονασένκοφ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Η αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή ωθεί επενδυτές και κατοίκους να κάνουν δεύτερες σκέψεις
Οι αρχές μιλούν για στοχευμένη πράξη βίας κατά της εβραϊκής κοινότητας
Αντόνιο Κόστα: Η αποδυνάμωση των κυρώσεων αυξάνει τα έσοδα της Ρωσίας και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια
H Τεχεράνη υποστηρίζει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από συμμαχικές της δυνάμεις
Σοβαρή οικονομική κρίση πλήττει το νησί της Καραϊβικής
«Οι ηγέτες του Ιράν κρύβονται σαν τα ποντίκια», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.