- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Λευκός Οίκος: Στήριξη Ντόναλντ Τραμπ σε Μητσοτάκη για τον Έβρο
Ο Αμερικανός πρόεδρος «ενθάρρυνε την Ελλάδα να συνεργαστεί με τους περιφερειακούς εταίρους για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού»
Λευκός Οίκος: Ο Ντόναλντ Τραμπ στηρίζει Μητσοτάκη για τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο - Συνεχίζονται οι μεταναστευτικές ροές.
Τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να προστατέψει τα σύνορα της στον Έβρο εξέφρασε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. «Ο πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα για να ασφαλίσει τα σύνορα της και ενθάρρυνε την Ελλάδα να συνεργαστεί με τους περιφερειακούς εταίρους για την αντιμετώπιση του μαζικού μεταναστευτικού κινήματος στην Ευρώπη» τονίζεται στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Υπενθυμίζεται ότι την Καθαρά Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στα ελληνο-τουρκικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε το αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας να υπερασπιστεί τα σύνορα της. Από τη μεριά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγνώρισε το δικαίωμα της Ελλάδας να επιβάλει την νομοθεσία της στα σύνορα της.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι αναγνωρίζει «το δικαίωμα της Ελλάδας να εφαρμόζει τους νόμους της πάνω στα σύνορά της».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.