- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Χάικο Μάας για Έβρο: Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της
Το «καρφί» του Γερμανού ΥΠΕΞ κατά της Τουρκίας: «Δεν μπορεί οι πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο γεωπολιτικών συμφερόντων»
Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα για τον Έβρο από τον Χάικο Μάας - Ο Γερμανός ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Ε.Ε. θα βοηθήσει.
«Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, αναφερόμενος στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και τόνισε ακόμη ότι «δεν επιτρέπεται να αφήνουμε τους πρόσφυγες να γίνονται έρμαιο γεωπολιτικών συμφερόντων». Ανεξαρτήτως του ποιος το επιχειρεί, επισήμανε, «θα πρέπει να περιμένει την αντίστασή μας».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεισφέρει όσα της αναλογούν για την ανθρώπινη φροντίδα των προσφύγων μεταξύ άλλων στην Συρία και στην Τουρκία, συνέχισε ο κ. Μάας και, απευθυνόμενος στην Τουρκία, αναγνώρισε μεν ότι επωμίζεται μεγάλο βάρος με σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, παρ' όλα αυτά «η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να της υπενθυμίσει ότι οφείλει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Ο κ. Μάας άσκησε ακόμη κριτική στα κράτη-μέλη της ΕΕ, διότι δεν κατάφεραν ως τώρα να συμφωνήσουν σε νέα ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου και σημείωσε ότι το σύστημα κατανομής αποτελεί διχαστικό σημείο στο εσωτερικό της Ένωσης και μια δοκιμασία, στην οποία, όπως είπε, πρέπει (η ΕΕ) να πετύχει. «Επείγει να υπάρξει ένας συμβιβασμός για το κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου, ώστε να μην ξαναζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές που ζήσαμε», πρόσθεσε και ανέφερε ότι το εξάμηνο της γερμανικής προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ (σ.σ. το β' εξάμηνο του τρέχοντος έτους) θα αποτελέσει σημαντικό διάστημα για αυτή την προσπάθεια.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξουν συνομιλίες της Γερμανίας με την Τουρκία, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η χώρα χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια επιπλέον των δισεκατομμυρίων που προβλέπονται από την συμφωνία με την ΕΕ. «Ακριβώς έτσι θα μιλήσουμε και με την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Μάας και συμπλήρωσε ότι «το θέμα είναι να βοηθήσουμε όπου μπορούμε - με χρήματα, με εξοπλισμό, αλλά και με πολιτική στήριξη». «Διότι δεν γίνεται να αφήσουμε μόνη της σε αυτή την κατάσταση μια χώρα -και μάλιστα μια χώρα η οποία έχει τόσο μεγάλα εξωτερικά σύνορα» επέμεινε ο Χάικο Μάας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Η συμφωνία βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις θαλάσσιες οριοθετήσεις
367 ημέρες έχει διαρκέσει η θερμική καταιγίδα Vera, που συνεχίζει να επηρεάζει τη Γη
«Στοπ» στις πωλήσεις των βιβλίων της στο Ην. Βασίλειο εξαιτίας της στήριξής της στην οργάνωση Palestine Action
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.