Κοσμος

Κοροναϊός: Πέμπτος νεκρός στη βόρεια Ιταλία

Ο ασθενής ήταν 88 ετών - 200 τα κρούσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιλάνο
Άδειες από κόσμο και τουρίστες οι πλατείες του Μιλάνου © EPA/MATTEO BAZZI

Ιταλία-κοροναϊός: Πέντε οι νεκροί, 200 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πέμπτος ασθενής που είχε μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό πέθανε στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσαν οι αρχές. Πρόκειται για έναν 88χρονο άνδρα από την περιοχή Καζέλε Λάντι, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της πολιτικής προστασίας Άντζελο Μπορέλι. Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν έπασχε από κάτι άλλο ή όχι.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι τα περιστατικά μπορεί να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Στο μεταξύ, η ιταλική νότια περιφέρεια Μπαζιλικάτα, κοντά στο Μπάρι, αποφάσισε να βάζει σε καραντίνα όσους πολίτες φθάνουν από τη Λομβαρδία και το Βένετο. Επίσης ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα όρισε ως ειδικό σύμβουλο για την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ρομπέρτο Ριτσιάρντι.

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία είναι πλέον 203, από τα οποία περισσότερα από 180 μόνο στη Λομβαρδία.

Νωρίτερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το τέταρτο θύμα του Covid-19 ήταν ένας άνδρας 85 ετών, ο οποίος υπέκυψε σήμερα το πρωί στο Μπέργκαμο της βόρειας Ιταλίας. Οι γιατροί έκαναν γνωστό ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν βεβαρημένη.

Και οι τέσσερις νεκροί από τον κοροναϊό στην Ιταλία ήταν ηλικιωμένοι και με προβλήματα υγείας, τονίζουν οι ιταλικές αρχές. Αργότερα αναμένεται νέα ενημέρωση από την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, που είναι σε διαρκή συνεργασία με την κυβέρνηση της Ρώμης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ