- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έσση: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον ακροδεξιό που σκόρπισε τον θάνατο
Σκότωσε και τη μάνα του και μετά αυτοκτόνησε
Βίντεο-ντοκουμέντο από τον ακροδεξιό Γερμανό μακελάρη που θέρισε 9 ανθρώπους και τη μάνα του στην Έσση. Το είχε αναρτήσει πριν από μερικές μέρες.
Στο φως ήρθε βίντεο-ντοκουμέντο με τον 43χρονο Γερμανό Τομπίας Ρ. να προμοτάρει τις ακροδεξιές πεποιθήσεις του στο διαδίκτυο. Το βίντεο έχει τραβηχτεί σε ιδιωτικό διαμέρισμα και το είχε αναρτήσει ο ίδιος λίγες ημέρες πριν από τις επιθέσεις του.
Στο βίντεο ο Τομπίας μιλά αγγλικά και λέει ότι στέλνει ένα «προσωπικό μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς».
Την ίδια ώρα στο φως ήρθε και η είδηση πως το πτώμα δίπλα στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο Τομπίας ανήκει στην 72χρονη μητέρα του, την οποία αυτός είχε σκοτώσει πριν αυτοκτονήσει.
Όπως μετέδιδε και νωρίτερα, η εφημερίδα Bild, ο δράστης που θέρισε 9 ανθρώπους στην πόλη Χανάου στο κρατίδιο της Έσσης στην κεντρική Γερμανία, εκτός από το βίντεο έχει αφήσει και μία επιστολή. Και στα δύο προαναγγέλλει τις πράξεις του.
Στην επιστολή του ο Τομπίας, που αυτοκτόνησε για να μην συλληφθεί, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να εξοντωθούν κάποιοι άνθρωποι, η απέλαση των οποίων από τη Γερμανία δεν είναι πλέον εφικτή.
Η Bild δεν επικαλείται την πηγή των πληροφοριών που δημοσίευσε, ενώ η αστυνομία προς το παρόν δεν τις έχει σχολιάσει.
Οι επιθέσεις του Τομπίας είχαν στόχο θαμώνες σε μπαρ με ναργιλέδες, στα οποία συχνάζουν κυρίως αραβικής καταγωγής πολίτες.
Οι ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι αντιμετωπίζουν την ένοπλη επίθεση ως τρομοκρατική ενέργεια και αξιωματούχοι δηλώνουν ότι υπάρχουν αποδείξεις που στοιχειοθετούν την υπόθεση πως ο δράστης ήταν ακροδεξιός εξτρεμιστής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΕΕ αναζητά εναλλακτικές οδούς στήριξης του Κιέβου - Σε εξέλιξη νέες διπλωματικές κινήσεις
Μέσα από μια σατιρική στιχομυθία, ο παρουσιαστής απαρίθμησε μία προς μία τις χώρες που γύρισαν την πλάτη στον Τραμπ
Ο Βιλερουά ντε Γκαλό καθησυχάζει για την οικονομία παρά την ενεργειακή αβεβαιότητα
Ο θάνατος του Ναϊνί δείχνει ότι οι στόχοι των ΗΠΑ και του Ισραήλ συνεχίζουν να είναι μέλη της διοίκησης του ιρανικού κράτους
Υπό εξέταση και το πάγωμα του ΕΦΚ
Η μελλοντική βασίλισσα της Νορβηγίας μετανιώνει για τη φιλία της με τον καταδικασμένο παιδόφιλο
Τα τελευταία χρόνια, ο Κιμ έχει επιδιώξει τον εκσυγχρονισμό των όπλων της Βόρειας Κορέας
«Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει πιο γρήγορα από ό,τι θεωρείται», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Είχε συλληφθεί με την κατηγορία της δολοφονίας αστυνομικών στις διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
«Με το πολιτικό του πάθος, σφράγισε μια σημαντική φάση της ιταλικής ιστορίας», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι
Μόνο οι πρώτες έξι ημέρες των επιχειρήσεων είχαν κόστος 11,3 δισ. δολάρια
Μέχρι σήμερα, η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης ήταν τα 60 έτη
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.