- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Aπό τη δημοσκόπηση της Bild, για το πολιτικό σκηνικό στη Γερμανία, προκύπτει ανάκαμψη του SPD.
Τόσο οι Πράσινοι (Die Gruenen) όσο και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση, Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και --Bαυαροί- Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), καταγράφουν απώλειες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου δημοσκοπήσεων INSA που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας "Bild".
CDU / CSU χάνουν 1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εφημερίδας και θα ελάμβαναν 26,5%, εάν διεξήγοντο εθνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή.
Οι Πράσινοι έχουν απώλειες της τάξεως του 1,5% και το ποσοστό τους θα ήταν 20,5%.
Απώλειες της τάξεως του 0,5% καταγράφουν επίσης το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) που θα ελάμβανε 9,5% και οι οι Φιλελεύθεροι (FDP), 7,5%.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) σημειώνει άνοδο 2% και θα ελάμβανε 14,5%, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) 15%, δηλαδή άνοδο 1%.
Σύμφωνα με τα ποσοστά αυτά ο κυβερνών μεγάλος συνασπισμός (GroKo), αποτελούμενος από τα συντηρητικά κόμματα CDU/CSU και το SPD, θα ελάμβανε συνολικά 41%.
Πράσινοι, Σοσιαλδημοκράτες και Αριστερά θα συγκέντρωναν 44,5%. CDU/ CSU και Πράσινοι θα συγκέντρωναν 47% και θα είχαν περιορισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Ο συνασπισμός CDU/CSU, SPD και FDP θα συγκέντρωνε 48,5%, ποσοστό που επίσης θα επαρκούσε για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
«Aπό τη δημοσκόπηση προκύπτει ανάκαμψη του SPD. Επίσης, ότι μόνο 2,5% χωρίζει Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινους και Αριστερά από το να έχουν πλειοψηφία στην επόμενη ομοσπονδιακή Βουλή /Bundestag», σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ινστιτούτου INSA Xέρμαν Μπίνκερτ. «Οι Χριστιανοδημοκράτες συζητούν αυτή τη στιγμή για τον υποψήφιο καγκελάριό τους στις προσεχείς εκλογές, αλλά δεν είναι πλέον βέβαιον αν θα μπορέσουν να ορίσουν αυτοί τον επόμενο καγκελάριο»,πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: Bild
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.