- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Συρία: Έμαθε στην κόρη του να γελά με κάθε βόμβα που σκάει δίπλα τους
Το βίντεο από το δραματικό παιχνίδι πατέρα – κόρης, αρκετοί συσχέτισαν με τη διάσημη ταινία «La Vita è Bella»
Κάθε φορά που ακούγεται μία βόμβα να πέφτει κοντά τους, ο Σύρος πατέρας του βίντεο έχει μάθει στη μικρή του κόρη να γελά.
O Σύρος δημοσιογράφος Αμπντάλα αλ Μουχαμάντ επινόησε ένα παιχνίδι προκειμένου να προφυλάξει την κόρη του από το ψυχικό τραύμα που προκαλεί το να ακούει τους εκκωφαντικούς ήχους των αεροπορικών επιδρομών και των βομβαρδισμών κοντά στο σπίτι τους, στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.
Το βίντεο που ανήρτησε ο Μουχαμάντ αυτήν την εβδομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διακρίνεται ο ίδιος και η τρίχρονη κορούλα του Σάλουα να γελάνε την ώρα που ακούγεται το σφυροκόπημα εναντίον της Ιντλίμπ, κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πατέρα-κόρης, έχει γίνει viral.
Ο κρότος των βομβών ξαφνιάζει και τρομοκρατεί την Σάλουα, είπε ο Μουχαμάντ στο Reuters Television στην πόλη Σαρμάντα, επομένως αποφάσισε να ζητήσει από τα παιδιά που έπαιζαν σε κοντινό σημείο να ανάψουν ένα δυναμιτάκι, για να δείξει στη Σάλουα ότι ο θόρυβος ήταν απλά ένα αστείο.
«Άρχισαν να γελάνε και εκείνη άρχισε να γελάει και είδε ότι το όλο πράγμα ήταν απλά μια πλάκα» εξήγησε ο Μουχαμάντ.
«Δύο ημέρες αργότερα, η πολεμική αεροπορία έπληξε την περιοχή και εγώ αμέσως της είπα να μην φοβάται, είναι απλά παιδιά που ρίχνουν δυναμιτάκια».
«Μετέτρεψα το όλο θέμα σε ένα παιχνίδι, προκειμένου εκείνη να μην φοβάται» επισήμανε.
Η ιδιαίτερη αυτή τεχνική προστασίας από το ψυχικό τραύμα φαίνεται να έχει αποτέλεσμα.
«Δεν είναι τρομαχτικό, είναι αστείο» είπε η Σάλουα.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο συγκίνησε πλήθος χρηστών οι οποίοι έγραψαν μηνύματα συμπαράστασης και θαυμασμού για τους ηρωικούς γονείς.
Ένα σχόλιο επεσήμανε τον «τρόμο στις εκφράσεις του κ. Al-Mohammad λίγο πριν ξεσπάσει το γέλιο», ενώ άλλος δήλωσε ότι «το γέλιο αυτού του μικρού αγγέλου είναι πολύ πιο ισχυρό από το θόρυβο της βόμβας».
Το βίντεο από το δραματικό παιχνίδι πατέρα – κόρης, αρκετοί συσχέτισαν με τη διάσημη ταινία «La Vita è Bella», όπου ο Ρομπέρτο Μπενίνι φυλακισμένος με την οικογένειά του σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, προσπαθεί, στα μάτια του γιου του, να μετατρέψει τον αφόρητο πόνο σε ένα καθημερινό παιχνίδι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.