- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ινδία: Σηκώνουν τείχος για να μη δει την παραγκούπολη ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα πραγματοποιήσει μέσα στον μήνα επίσημη επίσκεψη
Στην Ινδία περιμένουν τον Τραμπ και κρύβουν τους φτωχούς με τείχος σε παραγκούπολη.
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί την Ινδία, με τις αρχές της ασιατικής χώρας να φτάνουν στο σημείο να σηκώνουν τείχη για να κρύψουν παραγκούπολη από τον Αμερικανό πρόεδρο. Συγκεκριμένα, το τείχος ανεγέρθηκε στην πόλη Αμχενταμπάντ, την οποία θα επισκεφθεί ο Τραμπ μέσα στον μήνα. Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δικαιολογήθηκε πως το τείχος δημιουργείται για λόγους ασφαλείας και όχι για να κρύψει την παραγκούπολη από τα μάτια του Αμερικανού προέδρου.
Ωστόσο, ο εργολάβος που έχει αναλάβει την κατασκευή του, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση «δεν ήθελε ο Τραμπ να δει την παραγκούπολη» όταν περάσει από μπροστά της στη διαδρομή από το αεροδρόμιο της πόλης. «Μου ζήτησαν να το κατασκευάσω το συντομότερο δυνατό. Περισσότεροι από 150 μαραγκοί εργάζονται όλο το 24ωρο για να τελειώσει το έργο» τόνισε χαρακτηριστικά. Το τείχος θα έχει μήκος 400 μέτρων και ύψος 2 μέτρα. Στις παράγκες που βρίσκονται από πίσω, ζουν σε άθλιες συνθήκες τουλάχιστον 800 οικογένειες.
Ο Τραμπ, ο οποίος έχει δεσμευτεί να κατασκευάσει ένα τείχος κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, θα επισκεφθεί την Ινδία στις 24 και 25 Φεβρουαρίου για να επαναβεβαιώσει τους στρατηγικούς δεσμούς των δύο χωρών. Μάλιστα, αναμένεται να παραστεί σε εκδήλωση με τίτλο «Kem Chho Trump» (σ.σ. «Τι κάνεις, Τραμπ») που θα πραγματοποιηθεί σε στάδιο της Αχμενταμπάντ, αντίστοιχη με εκείνη που διοργάνωσε ο ίδιος στο Χιούστον τον περασμένο Σεπτέμβριο με τίτλο «Howdy Modi» προς τιμή του Ινδού πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.
Την Τρίτη, από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ εκτίμησε, επικαλούμενος τον Μόντι, ότι «εκατομμύρια και εκατομμύρια άνθρωποι» θα συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη εκδήλωση. Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι αυτή θα δώσει την ευκαιρία στον Αμερικανό πρόεδρο να κερδίσει τη στήριξη εκατοντάδων Αμερικανοϊνδών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.
Όμως, κάποιοι κάτοικοι της παραγκούπολης, τα σπίτια των οποίων θα κρυφτούν πίσω από το τείχος στην Αχμενταμπάντ (σ.σ. τη μεγαλύτερη πόλη στο κρατίδιο Γκουτζαράτ απ' όπου κατάγεται ο Μόντι) κατήγγειλαν ότι η κυβέρνηση σπαταλά χρήματα για να κρύψει τους φτωχούς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.