- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ιταλία: «Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν», δηλώνει ο Ματέο Σαλβίνι μετά την παραπομπή του σε δίκη.
«Δεν νομίζω ότι θα με καταδικάσουν. Διαχειριστήκαμε την όλη υπόθεση μαζί με τον Τζουζέπε Κόντε και τον αρχηγό των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο», δήλωσε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, μια ημέρα μετά την παραπομπή του σε δίκη από την ιταλική Γερουσία κατηγορούμενος ότι στέρησε την ατομική ελευθερία σε 131 μετανάστες.
Παράλληλα πρόσθεσε ότι, «αν χρειαστεί, η αναλυτική αναφορά στο όλο αυτό θέμα θα γίνει στις δικαστικές αίθουσες» και πως « η αποβίβαση των μεταναστών του πλοίου Γκρεγκορέτι καθυστέρησε κατά τέσσερις ημέρες για να εξασφαλισθεί πρώτα το πράσινο φως για την ανακατανομή τους σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες και σε δομές της Καθολικής Εκκλησίας».
«Στη φάση αυτή, οι κύριες προτεραιότητες της Λέγκα είναι η μείωση των φόρων και η απλούστευση της γραφειοκρατίας», τόνισε ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών και διευκρίνισε ότι «το κόμμα (του) δεν ζητά την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ». «Μια βασικής σημασίας προτεραιότητα είναι επίσης η επανεκκίνηση της οικονομίας, διότι η ανάπτυξη της Ιταλίας είναι μηδενική», υπογράμμισε ο Σαλβίνι.
Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής της Λέγκα θεωρεί ακόμη ότι «η Ευρώπη άλλαξε στάση χάρη στην συμπεριφορά του, διότι μέχρι πρότινος η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία αποτελούσαν τους μόνους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ένωσης. Από την άλλη, ο ιταλικός Τύπος έχει υπογραμμίσει κατ΄επανάληψιν ότι, ως υπουργός Εσωτερικών, ο Σαλβίνι συμμετείχε σε ελάχιστες διασκέψεις της Ένωσης στις οποίες συζητήθηκε η στρατηγική για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.
Σε ό,τι αφορά, τέλος, το Brexit, ο Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε σήμερα ότι «μόνον η Ιστορία θα μπορέσει να πει αν ήταν μια σωστή ή λανθασμένη κίνηση, αλλά ήταν οπωσδήποτε μια περίπτωση στην οποία η λαϊκή βούληση μπόρεσε να τύχει σεβασμού».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.