- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρώτος γκέι γάμος στη Βόρεια Ιρλανδία - «Απλά ερωτευτήκαμε»
Η Ρόμπιν και Σάρνι δεν θέλουν να γράψουν ιστορία, αλλά να ζήσουν μαζί
Η Βόρεια Ιρλανδία θα γιορτάσει σήμερα τον πρώτο γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.
«Δεν θέλαμε να γράψουμε Ιστορία, απλώς ερωτευθήκαμε»: δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες θα γίνουν σήμερα το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που θα παντρευτεί στη Βόρεια Ιρλανδία μετά την αλλαγή στη νομοθεσία που έγινε το καλοκαίρι.
Η Ρόμπιν Πιπλς, 26 ετών, και η Σάρνι Έντουαρντς, 27 ετών, θα παντρευτούν στις 14:00 (τοπική ώρα) στο Κάρικφέργκους, κοντά στο Μπέλφαστ, αφού το νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου τέθηκε σε ισχύ χθες Δευτέρα.
Οι δύο κοπέλες ευχαρίστησαν το κίνημα “Love Equality”, μια εκστρατεία της Διεθνούς Αμνηστίας, και άλλων οργανώσεων οι οποίες, σύμφωνα με τις ίδιες, «άνοιξαν τον δρόμο» για την αλλαγή αυτή.
«Αν αυτή η εκστρατεία ολοκληρώνεται με τη Σάρνι και εμένα να λέμε “ναι”, άρχισε με τους ανθρώπους που είπαν “όχι” στην ανισότητα», τόνισε η Πιπλς.
«Νιώθουμε ευγνωμοσύνη προς τους χιλιάδες ανθρώπους που διαδήλωσαν για τις ελευθερίες μας, προς την Love Equality και τους πολιτικούς που ψήφισαν για την αλλαγή της νομοθεσίας», πρόσθεσε η μέλλουσα σύζυγός της, «χωρίς εσάς ο γάμος μας δεν θα ήταν δυνατός. Θα σας ευγνωμονούμε αιώνια».
Οι Βρετανοί βουλευτές στο Γουέστμινστερ υιοθέτησαν νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο και τη σύναψη συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στη Βόρεια Ιρλανδία τον Ιούλιο, όταν ακόμη η επαρχία δεν διέθετε κυβέρνηση εξαιτίας του πολιτικού αδιεξόδου που διήρκησε τρία χρόνια. Την ίδια περίοδο το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ και της χαλάρωσης της νομοθεσίας που αφορά τις αμβλώσεις.
Ακτιβιστές και Βρετανοί βουλευτές, ανάμεσά τους και ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ, θα είναι παρόντες σε εκδήλωση στο Λονδίνο για να γιορτάσουν τον πρώτο γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων στην επαρχία αυτή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.