- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παραπομπή Τραμπ: «Κλειδί» η κατάθεση Μπόλτον
Σιγή ιχθύος από τους δικηγόρους του Προέδρου για το βιβλίο
Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση της επιχειρηματολογίας των συνηγόρων του προέδρου Τραμπ στη δίκη που διεξάγεται στη Γερουσία, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο κατάθεσης του Τζον Μπόλτον.
Οι πολιτικοί σύμμαχοι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις κατά την χθεσινή ημέρα στην Γερουσία, προκειμένου να επιτρέψουν την κατάθεση μαρτύρων στην δίκη για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.
Από την άλλη μεριά, η υπεράσπισή του αγνόησε σε μεγάλο βαθμό τις αποκαλύψεις από τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον. Ο Μπόλτον αποτέλεσε το πρόσωπο του ενδιαφέροντος στην χθεσινή δεύτερη ημέρα ανάπτυξης των επιχειρημάτων υπεράσπισης του προέδρου Τραμπ, μέσω των όσων περιγράφει σε ένα βιβλίο του, το οποίο δεν έχει ακόμη εκδοθεί.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times» στο βιβλίο αυτό, περιγράφονται αποκαλύψεις, οι οποίες αναδεικνύουν τον πυρήνα της κατηγορίας κατάχρησης εξουσίας που έχει απαγγελθεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος του προέδρου Τραμπ.
Ο Μπόλτον γράφει στο βιβλίο του, πως ο Τραμπ του είπε πως ήθελε να παγώσει την αμυντική βοήθεια οικονομικού ύψους 391 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, μέχρι το Κίεβο να βοηθήσει στις έρευνες για τους Δημοκρατικούς, συμπεριλαμβανομένου του Τζο Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Τραμπ δήλωσαν μετά από επτά ώρες ανάπτυξης της νομικής επιχειρηματολογίας τους, ότι θα ολοκληρώσουν σήμερα την παρουσίαση των βασικών σημείων νομικής υπεράσπισης του Αμερικανού προέδρου.
Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ, ένας μετριοπαθής γερουσιαστής που έχει ασκήσει αρκετές φορές κριτική στον πρόεδρο Τραμπ, δήλωσε πως υπάρχει πιθανότητα τουλάχιστον τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές να υποστηρίξουν την κλήτευση του Μπόλτον προκειμένου να καταθέσει στην δίκη.
Αν η εκτίμηση του Ρόμνεϊ επαληθευτεί, τότε, οι Δημοκρατικοί θα έχουν την αριθμητική πλειοψηφία για να καλέσουν προς κατάθεση τον Μπόλτον ενώπιον της Γερουσίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.