- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σάλος με το tweet δημοσιογράφου για ιστορία βιασμού με τον Κόμπι
Επικρίσεις δέχεται η Washington Post επειδή την έθεσε σε διαθεσιμότητα
Σφοδρές επικρίσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Washington Post να θέσει σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφο που αναφέρθηκε στην υπόθεση βιασμού από τον Κόμπι Μπράιαντ.
Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις χθες Δευτέρα μετά την απόφαση της διεύθυνσής της να θέσει σε διαθεσιμότητα μία δημοσιογράφο η οποία αναφέρθηκε στο Twitter στην υπόθεση βιασμού για τον οποίο κατηγορήθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ λίγες ώρες μετά τον θάνατο του αστέρα του NBA.
Την Κυριακή το απόγευμα, καθώς γίνονταν γνωστές οι λεπτομέρειες για τη συντριβή του ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή στον Μπράιαντ, την 13χρονη κόρη του και επτά άλλους, η Φελίσια Σόνμες της Washington Post ανήρτησε στο Twitter ένα link προς το άρθρο του Daily Beast με τίτλο: "Kobe Bryant's Disturbing Rape Case: The DNA Evidence, the Accuser's Story, and the Half-Confession" («Η ενοχλητική υπόθεση βιασμού από τον Κόμπι Μπράιαντ: Τα στοιχεία DNA, η ιστορία της καταγγέλλουσας και η μισή ομολογία»).
Λίγο αργότερα έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι έλαβε μηνύματα «προσβλητικά και απειλές για τη ζωή μου», από «10.000 ανθρώπους, στην κυριολεξία». Η δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι «πρέπει να θυμόμαστε όλες τις πλευρές οποιουδήποτε δημόσιου προσώπου».
Τα tweets της στη συνέχεια διαγράφηκαν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο εκτελεστικός διευθυντής της Washington Post Μάρτιν Μπάρον έστειλε μέιλ στην Σόνμες στο οποίο της έλεγε: «Πραγματική έλλειψη κριτικής σκέψης να αναρτήσεις αυτά στο Twitter. Σε παρακαλώ σταμάτα. Με αυτό τον τρόπο βλάπτεις την εφημερίδα».
Σε ανακοίνωσή της χθες Δευτέρα άλλο διευθυντικό στέλεχος της Post, η Τρέισι Γκραντ, ανέφερε ότι οι αναρτήσεις της Σόνμες «επέδειξαν απουσία κριτικής σκέψης η οποία υπονόμευσε το έργο των συναδέλφων της», ενώ πρόσθεσε ότι με αυτά η δημοσιογράφος παραβίασε την πολιτική της Washington Post για τη χρήση των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
Εναντίον του Μπράιαντ απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό το 2003, όμως τελικά αποσύρθηκαν αφού η γυναίκα που τον κατηγόρησε αρνήθηκε να καταθέσει. Αργότερα ο μπασκετμπολίστας κατέληξε σε συμβιβασμό μαζί της.
Αφού έγινε γνωστό ότι η Σόνμες τέθηκε σε διαθεσιμότητα πολλά μέσα ενημέρωσης επέκριναν την απόφαση της Post, ανάμεσά τους και συνάδελφοι της δημοσιογράφοι στην εφημερίδα.
Η ανταποκρίτρια του περιοδικού New York στην Ουάσινγκτον Ολίβια Νούτσι έγραψε στο Twitter: «Οι δημοσιογραφικοί όμιλοι θα πρέπει να προστατεύουν τους δημοσιογράφους τους, όχι να συμφωνούν με τον όχλο όταν τους επιτίθεται. Η Washington Post όχι μόνο δεν προστάτευσε τη Φελίσια Σόνμες, αλλά δημιούργησε ένα επικίνδυνο προηγούμενο».
Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στην Washington Post υπερασπίστηκε τη Σόνμες σε μακροσκελή του ανακοίνωση: «Η Φελίσια δέχθηκε πληθώρα βίαιων μηνυμάτων, περιλαμβανομένων απειλών στις οποίες αναφερόταν η διεύθυνση του σπιτιού της, μετά από ένα tweet που ανήρτησε την Κυριακή για τον Κόμπι Μπράιαντ. Αντί να προστατεύσει και να στηρίξει έναν δημοσιογράφο (…) η Washington Post την έθεσε σε διαθεσιμότητα (…)
Η Φελίσια χρειάστηκε να φύγει από το σπίτι της φοβούμενη για την ασφάλειά της και δεν έχει λάβει επαρκή καθοδήγηση από την Post για το πώς να προστατεύσει τον εαυτό της».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.