Κοσμος

Επιβιώνοντας στο Άουσβιτς: Ήμουν 90% νεκρός, ένας σκελετός

Σήμερα συμπληρώνονται 75 χρόνια από την απελευθέρωση των κρατουμένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
p081gq1c.jpg

Ο Henri Kichka ήταν ο 1-7-7-7-8-9 και στο Άουσβιτς έχασε όλη την οικογένειά του και το 90% του εαυτού του. 75 χρόνια σήμερα από την απελευθέρωση των κρατουμένων.

Ο Henri Kichka πριν από 75 χρόνια δεν είχε όνομα. Ήταν ο 1-7-7-7-8-9  στο στρατόπεδο του Άουσβιτς. Πέρασε τις πύλες της ναζιστικής θηριωδίας σε ηλικία 16 ετών και έχασε μέσα εκεί όλη του την οικογένεια. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι αισθανόταν κατά 90% νεκρός.

«Οι γονείς μου συνελήφθησαν από τον Χίτλερ. Ήμουν μαζί τους εκείνη την ημέρα. Πέρασα έναν χρόνο στο Άουσβιτς και ήταν απλά φριχτά. Αυτό δεν ήταν ζωή, ήταν θάνατος. Μόνο θάνατος. Ο πατέρας, η μητέρα και οι αδελφές μου πέθαναν στο Άουσβιτς. Τους δηλητηρίασαν στον θάλαμο αερίων και μετά τους έκαψαν».

Ο Henri Kichka απελευθερώθηκε το 1945 από το στρατόπεδο του Μπούχενβαλντ. «Ήμουν 90% νεκρός. Ένας σκελετός. Πέρασα πολύ καιρό στο σανατόριο και σε νοσοκομεία. Αργότερα παντρεύτηκα και έκανα μια μεγάλη οικογένεια». Ο επιζών του Άουσβιτς ξεκαθαρίζει: ο αντισημτισμός είναι μια ιδέα των τρελών. Ποτέ δεν θα καταλάβω γιατί υπάρχει τόσο μίσος απέναντι στους Εβραίους».Σήμερα συμπληρώνονται 75 χρόνια από την απελευθέρωση των κρατουμένων στο Άουσβιτς. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ