- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Επτά αγνοούμενοι έπειτα από χιονοστιβάδα στα Ιμαλάια. Η κακοκαιρία στην περιοχή εμποδίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης.
Τέσσερις Νοτιοκορεάτες και τρεις Νεπαλέζοι φέρονται ως αγνοούμενοι έπειτα από χιονοστιβάδα στην Αναπούρνα, μια από τις πιο ψηλές κορυφές των Ιμαλαΐων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Νεπάλ.
Η χιονοστιβάδα προκλήθηκε σε ύψος περίπου 3.200 μέτρων κοντά σε καταυλισμό για την ανάβαση στην κορυφή Αναπούρνα, μετά την σφοδρή χιονόπτωση που σημειώθηκε χθες Παρασκευή.
«Ενημερωθήκαμε ότι έχει χαθεί η επαφή με τέσσερις Νοτιοκορεάτες και τρεις Νεπαλέζους μετά την χιονοστιβάδα. Μια ομάδα διάσωσης εστάλη στην περιοχή χθες το βράδυ», δήλωσε ο Μίρα Ντάκαλ, αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού του Νεπάλ.
Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Νταν Μπαχάντουρ Κάρκι, δήλωσε παράλληλα ότι η κακοκαιρία στην περιοχή εμποδίζει τις επιχειρήσεις διάσωσης.
«Η ομάδα βρίσκεται καθ'οδόν. Έχουμε επίσης ένα ελικόπτερο το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα για να απογειωθεί αν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες», σημείωσε ο Κάρκι.
Η ορειβασία στην Αναπούρνα θεωρείται τεχνικά δύσκολη ενώ συχνά επίσης προκαλούνται χιονοστιβάδες στον ορεινό αυτόν όγκο. Ως εκ τούτου έχει και υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από αυτά του Έβερεστ, της ψηλότερης κορυφής στον κόσμο.
Στη Νότια Κορέα, αξιωματούχοι του εκπαιδευτικού τομέα δήλωσαν ότι οι τέσσερις Νοτιοκορεάτες που αγνοούνται ανήκαν σε ομάδα εθελοντών εκπαιδευτικών που εργάζονταν με παιδιά στο Νεπάλ.
Το νοτιοκορεατικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μια ομάδα τεχνικής βοήθειας θα αποσταλεί στο Νεπάλ και ότι οι οικογένειες των αγνοουμένων ενημερώθηκαν.
Το 2014 σχεδόν 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από χιονοθύελλα στην οροσειρά Αναπούρνα, σε ένα από τα χειρότερα ορειβατικά δυστυχήματα που έχει σημειωθεί στη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά την άνοδο, οι αριθμοί παραμένουν σχετικά χαμηλοί
Λόγω της κατακερματισμένης ηγεσίας της Τεχεράνης
Ωστόσο, οι ειδικοί εμφανίζονται σαφώς πιο επιφυλακτικοί
Φονική πυρκαγιά σε αποθήκη πυροτεχνημάτων – Σοβαρά τραυματίες και φόβοι για αύξηση θυμάτων
Μήνυμα μέσω Telegram με απειλές για ΗΠΑ και Ισραήλ εν μέσω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή
Η βρετανική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» έγκριση του νόμου από το κοινοβούλιο
Συναγερμός στις αρχές, με έναν ύποπτο να συνελήφθη, χωρίς επιβεβαίωση εντοπισμού εκρηκτικού μηχανισμού
Η εταιρεία προμηθεύει μεγάλες μάρκες όπως Durex και Trojan
...και δεν είναι πολύ καλό
Ένταση στις σχέσεις Βραζιλίας–ΗΠΑ μετά την απέλαση αστυνομικού και υπόθεση Ραμαζέμ
Ενώ εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών
Ο Ορχάν Αβτζί δικαίως τραβάει τα βλέμματα
Ποινές από τον ισραηλινό στρατό για βανδαλισμό αγάλματος στον νότιο Λίβανο μετά από αντιδράσεις
Ενίσχυση στρατηγικής σχέσης Κύπρου - Γαλλίας με αιχμή ενέργεια, άμυνα και ασφάλεια
Εν ισχύ το ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Ο δημοσιογράφος παραδέχτηκε ότι παραπλάνησε τον κόσμο και ανέλαβε την ευθύνη
Πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν στον τάφο του
Αναδημοσιεύοντας σχόλια που υποστήριζαν ότι ο πατέρας της «δεν θα επέτρεπε ποτέ» τη χρήση της μουσικής του
Άγνωστο για την ώρα αν θα κλείσουν επιπλέον εργοστάσια
Η επανασύνδεση Γκαμπριέλ Ατάλ και Στεφάν Σεζουρνέ εγείρει ζητήματα δεοντολογίας ενόψει των προεδρικών εκλογών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.