- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Βαλεαρίδες Νήσοι: Μπλόκο στις κραιπάλες από τις ισπανικές αρχές
Τέλος ο θεσμός του «happy hour» και φρένο στην ανεξέλεγκτη πώληση αλκοόλ στα τουριστικά θέρετρα
Ισπανία: Μπλόκο στις κραιπάλες, στα hangover και στο επικίνδυνο «balconing» των τουριστών στις Βαλεαρίδες Νήσους.
Οι Βαλεαρίδες Νήσοι (σύμπλεγμα νησιών στην Ισπανία) ενέκριναν την Παρασκευή νόμο που προβλέπει αυστηρότερα μέτρα σε βάρος των τουριστών που καταναλώνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ και επιδίδονται σε κραιπάλες. Μεταξύ άλλων η νέα νομοθεσία απαγορεύει τη λεγόμενη «happy hour» και περιορίζει την πώληση αλκοολούχων ποτών στα τουριστικά θέρετρα.
Βάσει των νέων κανονισμών, απαγορεύεται επίσης το «balconing», μια πρακτική κατά την οποία οι τουρίστες πηδούν από τα μπαλκόνια -συχνά σε πισίνες. Η επικίνδυνη αυτή συνήθεια έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες μεθυσμένους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια.
Επιπλέον, οργανωμένες περιηγήσεις σε μπαρ, αυτόματοι πωλητές αλκοολούχων ποτών, πάρτι σε σκάφη, αλλά και διαφημίσεις για αλκοολούχα ποτά απαγορεύτονται στην Πλάγια ντε Πάλμα και το Μαγκαλούφ (Μαγιόρκα), όπως και το Γουεστ Εντ στο Σαντ Αντόνι (Ίμπιζα). Οι τουρίστες δεν θα επιτρέπεται, επίσης, να αγοράζουν αλκοόλ σε αυτές τις περιοχές από τις 21.00 το βράδυ έως και τις 08.00 το πρωί.
«Με αυτό, οι Βαλεαρίδες Νήσοι γίνονται ο πρώτος προορισμός στην Ευρώπη που αντεπιτίθεται στον τουρισμό, ο οποίος βασίζεται στην κραιπάλη» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ιάγο Νεγκερουέλα, ο περιφερειακός αξιωματούχος που είναι επιφορτισμένος με θέματα οικονομίας και τουρισμού.
Προβληματισμένοι οι ξενοδόχοι
Σύμφωνα με τον ίδιο, οποιοσδήποτε εξασκεί ή επιτρέπει το «balconing» θα διώχνεται από το ξενοδοχείο του και σε βάρος του θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 60.000 ευρώ. Ορισμένοι από τον τουριστικό κλάδο υποστηρίζουν ότι τα μέτρα θα πλήξουν τις μικρές επιχειρήσεις.
«Θεωρώ πως είναι υπερβολικό και δυσανάλογο» είπε στην ισπανική τηλεόραση ο Χοσέ Τιράντο, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Υπηρεσιών και Επιχειρήσεων της Μαγιόρκας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.