- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα» λέει η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ ενόψει του Νταβός.
Η έφηβη ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ και ένα πλήθος τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων διαδήλωσαν σήμερα στη Λωζάνη της Ελβετίας, προτού πολλοί εξ αυτών μεταβούν στο Νταβός την επόμενη εβδομάδα για να ζητήσουν από τους ηγέτες των επιχειρήσεων και της πολιτικής να δώσουν μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η Σουηδέζα μαθήτρια, που ξεκίνησε το κίνημα #FridaysforFuture, κατήγγειλε την απουσία κυβερνητικών δράσεων με στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, προτού είναι πολύ αργά.
«Διανύουμε ήδη μια καινούργια χρονιά και έχουμε εισέλθει σε μια νέα δεκαετία και μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, δεν έχουμε δει καμία ένδειξη μιας επερχόμενης πραγματικής δράσης για το κλίμα και αυτό πρέπει να αλλάξει» σημείωσε η Τόυνμπεργκ σε μια ομιλία που εκφώνησε στη Λωζάνη.
«Προς τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας και τους κυβερνώντες, θα ήθελα να πω ότι δεν έχετε δει ακόμη τίποτα. Δεν έχετε ακούσει την τελευταία μας κουβέντα, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε για αυτό. Και αυτό είναι το μήνυμα που θα φέρουμε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την επόμενη εβδομάδα».
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ, όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Ξυπνήστε και Μυρίστε την οσμή των Πυρκαγιών» και «Είναι αργά, δεν είναι όμως πολύ αργά».
Εκατοντάδες ακτιβιστές θα πάρουν το τρένο το Σαββατοκύριακο και κατόπιν θα περπατήσουν έως το Κλόστερς, κοντά στο Νταβός, όπου η Τούνμπεργκ θα παραστεί για δεύτερη χρονιά και θα συμμετάσχει σε δύο πάνελ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
«Όνειρο η παράδοση άνευ όρων» λέει ο Μασούντ Πεζεσκιάν
Οι επιχειρήσεις και το ενδεχόμενο ναρκοθέτησης του Ορμούζ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.