Κοσμος

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις σε βάρος στελεχών της κυβέρνησης Μαδούρο

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης οργάνωσαν μια δική τους συνεδρίαση και επανεξέλεξαν στο ίδιο αξίωμα τον Γκουαϊδό

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νικολάς Μαδούρο
Νικολάς Μαδούρο / © EPA/Cristian Hernandez

Οι κυρώσεις σε βάρος των επτά της κυβέρνησης Μαδούρο αφορούν το πάγωμα τυχόν περιουσιακών στοιχείων τους στις ΗΠΑ, ενώ τους απαγορεύεται επίσης η πρόσβαση στις αμερικανικές αγορές.

Κυρώσεις σε βάρος του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας και άλλων έξι νυν και πρώην στελεχών της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο επέβαλε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο υποστηρίζει ότι οι επτά επιχείρησαν «να υπονομεύσουν την εκλογική διαδικασία» στην Εθνοσυνέλευση» με επικεφαλής τον Λουίς Εντουάρντο Παρά Ριβέρο, ο οποίος «συνεχίζει να παρεμποδίζει» τις εργασίες του Σώματος αυτού.

Στις αρχές του μήνα, ενώ ο στρατός εμπόδιζε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης (και αναγνωρισμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας από 50 χώρες) Χουάν Γκουαϊδό να μπει στο κοινοβούλιο, ο Λουίς Παρά αυτοανακηρύχθηκε και ορκίστηκε πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης οργάνωσαν μια δική τους συνεδρίαση και επανεξέλεξαν στο ίδιο αξίωμα τον Γκουαϊδό.

Οι κυρώσεις σε βάρος των επτά αφορούν το πάγωμα τυχόν περιουσιακών στοιχείων τους στις ΗΠΑ, ενώ τους απαγορεύεται επίσης η πρόσβαση στις αμερικανικές αγορές.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημαίες της ΕΕ έξω από το κτήριο της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες
«Ανοιχτές οι επιλογές μας για την προστασία των συμφερόντων της ΕΕ» - H απάντηση της Κομισιόν στους δασμούς του Τραμπ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY