- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους ισχύ
Τι είπε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Η οικονομική δύναμη των ΗΠΑ είναι ο καλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ. Εξήγγειλε νέες οικονομικές κυρώσεις.
Ο Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε πως το Ιράν φαίνεται ότι υποχωρεί καθώς, όπως είπε, προκλήθηκε η ελάχιστη ζημιά από τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε σε αντίποινα στον φόνο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί τα ξημερώματα η Τεχεράνη ενάντια σε αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Ιράκ, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγγειλε νέες ισχυρές οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Στο διάγγελμά του ο πρόεδρος Τραμπ τόνισε πως δεν χάθηκαν αμερικανικές ούτε ιρακινές ανθρώπινες ζωές από τις ιρανικές επιθέσεις.
«Για πολύ καιρό τα κράτη ανεχόντουσαν την συμπεριφορά του Ιράν, αυτές οι μέρες τελείωσαν», διεμήνυσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι η επιδίωξη της Τεχεράνης να αποκτήσει πυρηνικά όπλα απειλεί τον πολιτισμένο κόσμο.
Η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί «έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα σε δυνητικούς τρομοκράτες», τόνισε ο ένοικος του Λευκού Οίκου, επαναλαμβάνοντας ότι ο Ιρανός στρατηγός σχεδίαζε νέες επιθέσεις ενάντια σε αμερικανικούς στόχους.
«Οι ΗΠΑ δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους ισχύ, η οικονομική τους δύναμη είναι ο καλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να εμπλακεί περισσότερο στην Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως οι παγκόσμιες δυνάμεις μπορεί να εργαστούν για μια νέα συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά όπλα και πως πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο και ενωτικό μήνυμα στην Τεχεράνη.
Η Ευρώπη, η Κίνα, η Ρωσία και άλλες χώρες πρέπει να αποχωρήσουν από την ιρανική πυρηνική συμφωνία, τόνισε.
«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ασπαστούν την ειρήνη με όλους που την επιδιώκουν», σημείωσε, συμπληρώνοτνας ότι το Ιράν πρέπει να συνεργαστεί με κοινές προτεραιότητες όπως η μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι κατέθεσε ο πρόεδρος της Γκρεγκ Μπρόκμαν
Ο διορισμός περνά από το κοινοβούλιο και αναμένονται αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
Ο μεγάλος καλλιτέχνης ενώνει τις δυο χώρες λόγω καταγωγής
«Αυτοί είναι άρρωστοι άνθρωποι και τους έχουμε νικήσει κατά κράτος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Μαζικά ρωσικά πλήγματα σε Ζαπορίζια και Κραματόρσκ, με τις ενεργειακές υποδομές στο στόχαστρο
Για σημαντικά μειωμένο καταλογισμό, κάνει λόγο η Εισαγγελία
Τι αφήνει πίσω της η υπόθεση των 300 εκατ. και πώς επηρεάζεται η καριέρα της
Ο καρδινάλιος Παρολίν απαντά στις δηλώσεις Τραμπ, σταθερή η γραμμή του Βατικανού
Συνυπογράφουν κολοσσοί του χώρου
Σχολίασε δε σκωπτικά: «όποιος τις δημιούργησε, τουλάχιστον με βελτίωσε αρκετά»
Τα συστήματα άμυνας των ΗΑΕ αναχαιτίζουν πυραύλους και drone του Ιράν - Έντονη ανησυχία για κλιμάκωση
«Ήμουν σε ευάλωτη θέση με αυτόν τον άνδρα. Ήμασταν μόνο οι δυο μας μέσα στο νερό», είπε
Η κριτική έρχεται δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο στο Βατικανό
Νοσηλεύεται εκτάκτως και χαρακτηρίζεται «μεταξύ ζωής και θανάτου» από τη δικηγόρο της
«Υπάρχει ένταση στο σπίτι μας, η Μισέλ είναι απογοητευμένη», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ
Περιλαμβάνει 96 έργα κορυφαίων δημιουργών όπως η Φρίντα Κάλο και ο Ντιέγκο Ριβέρα
«Ήμουν αγχωμένη», απάντησε η ίδια
Μέτρα κατά της οικονομικής ανέχειας στα πανεπιστήμια
Τα ντοκιμαντέρ του δεν έμειναν μόνο στην ενημέρωση, αλλά επηρέασαν ουσιαστικά και την κοινή γνώμη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.