- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στο εδώλιο ο Χάρβεϊ Γουάινστιν για βιασμό (video)
Έχω προκαλέσει «πολύ πόνο», είπε, αλλά ήταν… συναινετικός
Αρχίζει στη Νέα Υόρκη η δίκη του πρώην παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν. Μια δίκη - ορόσημο για το κίνημα #MeToo.
Αρχίζει στο Μανχάταν η δίκη του άλλοτε πανίσχυρου παραγωγού του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και σεξουαλικής επιθέσεις. Μια πολύκροτη δίκη, ορόσημο για το κίνημα #MeToo που ενδέχεται να στείλει τον Αμερικανό ισόβια στη φυλακή. Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν προσήλθε στο δικαστικό μέγαρο της Νέας Υόρκης με «π» και παραδέχθηκε ότι έχει «προκαλέσει πολύ πόνο» σε γυναίκες, αλλά εμμένει πως όλες του οι σχέσεις ήταν συναινετικές.
Ο 67χρονος έχει κατηγορηθεί για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά από περισσότερες από 80 γυναίκες, αλλά αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και επιθέσεις μόνο σε σχέση με δύο.
Μέσα στη δικαστική αίθουσα, οι δικηγόροι του και οι κατήγοροί του πέρασαν το πρωινό εκφράζοντας διαφορετικές απόψεις για διαδικαστικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η δημοσιότητα γύρω από τη δίκη ενδέχεται να επηρεάσει τη σκέψη των ενόρκων. Ο δικαστής αρνήθηκε μια πρόταση για απομόνωση των ενόρκων καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης.
Εκτός του δικαστικού μεγάρου πλήθος γυναικών πραγματοποίησε διαμαρτυρία και ανάμεσά τους ήταν δύο από τις ηθοποιούς που πρώτες τον κατηγόρησαν δημοσίως, οι Ροζάνα Αρκέτ και η Ρόουζ ΜακΓκάουαν.
«Ηταν δειλός. Δεν θέλησε να μας δει στα μάτια», δήλωσε η Σάρα Αν Μας, ηθοποιός και συγγραφέας που είπε ότι ο Γουάινστιν την παρενόχλησε σεξουαλικά μία φορά κατά τη διάρκεια συνέντευξης για δουλειά. «Αυτή η δίκη είναι μια πολιτιστική διευθέτηση ανεξάρτητα από το νομικό της αποτέλεσμα», είπε.
Στο μεταξύ πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στον Γουάινστιν για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος δύο γυναικών το 2013 από τις εισαγγελικές αρχές του Λος Άντζελες.
Ως εκ τούτου ο Αμερικανός θα βρεθεί στο εδώλιο δικαστικής αίθουσας και στο Λος Άντζελες, όπου αν κριθεί ένοχος ενδέχεται να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 28 έτη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Το κόμμα διαβεβαιώνει ότι οι διαρροές αυτές δεν αφορούν αξιωματούχους σε ομοσπονδιακό επίπεδο
Οι ψηφοφόροι της Gen Ζ αναζητούν αίσθημα ασφάλειας, μετατοπίζοντας τον εκλογικό χάρτη της χώρας
Έρευνα για τις ευθύνες των αρχών μετά τις καταστροφές και τη βία
Η άνοδος των τιμών στα καύσιμα και ο πόλεμος ενισχύουν το προβάδισμα των Δημοκρατικών
Πολίτες συνεχίζουν καθημερινά τις διαμαρτυρίες τους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.