- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Δικαστική απόφαση - σταθμός για τον ηθικό βιγκανισμό
Είναι «φιλοσοφική πεποίθηση» και προστατεύεται από τον νόμο
Εργατικό δικαστήριο στη Βρετανία απεφάνθη ότι ο ηθικός βιγκανισμός είναι «φιλοσοφική πεποίθηση» και προστατεύεται δια νόμου.
Ο ηθικός βιγμανισμός είναι φιλοσοφική πεποίθηση και ως εκ τούτου προστατεύεται από τον νόμο σύμφωνα με απόφαση - σταθμό που εξέδωσε δικαστήριο στη Βρετανία.
Η δικαστική υπόθεση - ορόσημο κινήθηκε από τον βίγκαν Jordi Casamitjana, ο οποίος ισχυρίζεται ότι απολύθηκε από τη Λίγκα Κατά των Βάναυσων Σπορ (League Against Cruel Sports) εξαιτίας των πεποιθήσεων του γύρω από τον ηθικό βιγκανισμό. Αντιθέτως, ο πρώην εργοδότης του διατείνεται ότι ο Casamitjana απολύθηκε εξαιτίας σοβαρών παραπτωμάτων στη συμπεριφορά του.
Ο Βρετανός δικαστής έκρινε ότι οι ηθικοί βίγκαν δικαιούνται την ίδια νομική προστασία που απαγορεύει τις διακρίσεις στον εργασιακό χώρο λόγω θρησκείας ή πεποιθήσεων. Το εργατικό δικαστήριο καλείται τώρα να εκδώσει απόφαση και για το αν η απόλυση του κ. Casamitjana ήταν άδικη και καταχρηστική.
Ο 55χρονος, ο οποίος ζει στο Λονδίνο, δηλώνει απολύτως ικανοποιημένος με τη δικαστική απόφαση και ελπίζει να βοηθήσει κι άλλα άτομα που επίσης πιστεύουν στον βιγκανισμό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC o Jordi Casamitjana υποστηρίζει ότι απολύθηκε από την Λίγκα όταν αποκάλυψε ότι η φιλοζωική οργάνωση είχε επενδύσει αποθεματικά συντάξεων σε εταιρείες που κάνουν πειράματα σε ζώα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.