- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκόπια: Παραιτείται ο Ζάεφ, ορίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση
Καθώς η βαλκανική χώρα οδεύει προς τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές μετά το ευρωπαϊκό μπλόκο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Αντίστροφη μέτρηση για την παραίτηση Ζάεφ και τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης στα Σκόπια ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στα Σκόπια, καθώς κορυφώνονται οι αναταράξεις που προκάλεσε στην πολιτική σκηνή της βαλκανικής χώρας το ευρωπαϊκό μπλόκο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις τον περασμένο Οκτώβριο. Βάσει των όσων προβλέπονται στον καταστατικό χάρτη της χώρας, το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, μετά την παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ, η οποία θα οδηγήσει τη Βόρεια Μακεδονία μέχρι τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου.
Στη θέση του Ζάεφ θα οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός που θα προταθεί από το κυβερνών κόμμα «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM). Επικρατέστερος θεωρείται ο νυν υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, στενός συνεργάτης του Ζόραν Ζάεφ και αντιπρόεδρος του SDSM.
Στην υπηρεσιακή κυβέρνηση θα συμμετάσχουν και δύο υπουργοί από το κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, το οποίο έχει επανειλημμένα εκφράσει τη διαφωνία του στη Συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη με την Ελλάδα. Η αντιπολίτευση θα αναλάβει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
O Όλιβερ Σπάσοφσκι θα παρουσιάσει το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή τη σύνθεση και το πρόγραμμα της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ακολούθως αυτή αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.
Διεκδικεί επανεκλογή ο Ζάεφ - Με αέρα νικητή η αντιπολίτευση
Ο Ζόραν Ζάεφ θα παραμείνει αρχηγός του SDSM και θα ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα επικρατήσει στις εκλογές του Απριλίου και θα επανέλθει στον πρωθυπουργικό θώκο.
Από τη μεριά του, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι εμφανίστηκε σίγουρος ότι το κόμμά του θα σημειώσει μεγάλη νίκη στις εκλογές του Απριλίου, η οποία, κατά τον ίδιο θα σημάνει το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του Ζόραν Ζάεφ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Ο αποκλεισμός του mobile internet έχει δυσαρεστήσει πολλούς Ρώσους τους τελευταίους μήνες
Όσα άλλαξαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές εταιρείες
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται σήμερα το βράδυ στο Ισλαμαμπάντ, μαζί με μια μικρή ομάδα αντιπροσώπων
Η συγκινητική ιστορία του πιτσιρικά που έκλεψε την παράσταση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.