- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Περού: Πρόστιμο «μαμούθ» μετά τον θάνατο εργαζομένων σε McDonald's
Το πρόστιμο επιβλήθηκε στη διαχειρίστρια εταιρεία των McDonald's
Πρόστιμο ύψους 230.000 ευρώ επιβλήθηκε στη διαχειρίστρια εταιρεία των McDonald's μετά το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε δύο εργαζόμενους.
Οι αρχές του Περού επέβαλαν χθες Πέμπτη πρόστιμο 230.000 δολαρίων στην εταιρεία που εκμεταλλεύεται την αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s στη χώρα μετά τον θάνατο δύο εργαζόμενων οι οποίοι έπαθαν ηλεκτροπληξία από μηχάνημα στην κουζίνα εστιατορίου.
«Παρατηρήσαμε έξι πολύ σοβαρές παραβιάσεις, ανάμεσά τους ότι δεν αναφέρθηκε αμέσως στις αρχές ο θάνατος των δύο εργαζομένων», δήλωσε ο Χουάν Κάρλος Ρεκέχο, επικεφαλής της υπηρεσίας επιθεώρησης εργασίας του Περού (Sunafil) στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Με δεδομένα αυτά τα σοβαρά γεγονότα και εξαιτίας της συσσώρευσης σοβαρών και πολύ σοβαρών παραβιάσεων, η Sunafil προτείνει την επιβολή προστίμου έως το ποσό των 845.670 σολ (σχεδόν 230.000 ευρώ) στη διαχειρίστρια εταιρεία Arcos Dorados», ανακοίνωσε η Sunafil.
Οι επιθεωρητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, μεταξύ άλλων, ότι η εταιρεία δεν πληρούσε «τους απαραίτητους όρους ασφαλείας στον χώρο εργασίας», ούτε στο εστιατόριο όπου σημειώθηκε το τραγικό συμβάν.
Τα θύματα, μία κοπέλα και ένα αγόρι 18 ετών, εργάζονταν επί έξι μήνες στη νυχτερινή βάρδια σε εστιατόριο της αλυσίδας δυτικά της πρωτεύουσας Λίμα.
Στις 15 Δεκεμβρίου η κοπέλα έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που πήγε να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα διάθεσης αναψυκτικών. Ο συνάδελφός της που έσπευσε να την βοηθήσει επίσης σκοτώθηκε.
Η διαχειρίστρια εταιρεία παραδέχθηκε ότι το εν λόγω μηχάνημα προκάλεσε το θανατηφόρο δυστύχημα και η McDonald’s κήρυξε διήμερο πένθος και έκλεισε τα καταστήματά της σε όλη τη χώρα για το διάστημα αυτό.
Επίσης έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα για να ξεκαθαριστούν τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ η McDonald’s διεξάγει και εσωτερική έρευνα.
Το κατάστημα όπου σημειώθηκε το δυστύχημα στη συνοικία Πουέμπλο Λίμπρε έχει κλείσει μέχρι νεοτέρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλές για αντίποινα από την Τεχεράνη κατά ενεργειακών υποδομών
Η δεύτερη φορά που η Συνέλευση των Ειδικών επιλέγει νέο ηγέτη από την ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας το 1979
«Προετοιμαστείτε για το ενδεχόμενο ο πόλεμος να διαρκέσει πολύ», δήλωσε αρχηγός των IDF
Η ανακοίνωση της CENTCOM
Σε κίνδυνο η ζωή των αμάχων της χώρας εν γνώσει του καθεστώτος
Έκκληση για ειρήνη στην περιοχή του Κόλπου από τον Ποντίφικα
«Η ψήφος ερρίφθη και θα ανακοινωθεί σύντομα», δήλωσε μέλος του συμβουλίου των ιερωμένων
Ισραήλ: Πλήξαμε το γενικό επιτελείο της αεροδιαστημικής δύναμης των Φρουρών της Επανάστασης
Ένα καλά κρυμμένο αστείο σε ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα του Λονδίνου
Στις φλόγες ο ουρανοξύστης του Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης
Μια υπόθεση που άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ασφάλεια, τα σύνορα και τις ευθύνες του κράτους.
Στην Πάφο Μακρόν και Μητσοτάκης τη Δευτέρα – Συνάντηση με Χριστοδουλίδη
Η Τεχεράνη απορρίπτει κάθε ξένη παρέμβαση για την εκλογή νέου ηγέτη
Σύμφωνα με τους IDF, ο στρατιώτης τιμωρήθηκε για την πράξη του
«Κυλιόμαστε στη λάσπη της ιστορίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντομινίκ ντε Βιλεπέν
Οι επιθέσεις έχουν ήδη προκαλέσει ζημιές σε περίπου 10.000 υποδομές σε ολόκληρη τη χώρα
Το δημοσίευμα των Sunday Times και η αντίδραση της Bρετανίας
Όσα συνέβαιναν στο παγκοσμίως γνωστό εστιατόριο της Κοπεγχάγης και τρεις φορές βραβευμένο με αστέρι Michelin
Γιατί δεν ανακοινώνεται ακόμη το όνομά του
Αρχικά οι δύο πλευρές αντάλλαξαν συνθήματα και ύβρεις, όμως η ένταση γρήγορα κλιμακώθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.