- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Mόσχα: Πιθανή τρομοκρατική ενέργεια στην FSB λένε οι μυστικές υπηρεσίες
Τουλάχιστον ένας νεκρός από τους πυροβολισμούς
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στην έδρα της FSB στη Μόσχα «τρομοκρατική ενέργεια».
Ένοπλη επίθεση στο κέντρο της Μόσχας, στην έδρα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB (πρώην KGB) στην περιοχή Λιουμπιάνκα, σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Οι πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον έναν νεκρό, ενώ η ρωσική εφημερίδα Izvestia, επικαλούμενη πηγή της, μεταδίδει ότι οι νεκροί είναι τρεις.
Στις 19.25 το πρακτορείο Reuters μετέδωσε, επικαλούμενο μαρτυρία, ότι σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της FSB έχει σημειωθεί έκρηξη, ενω το υπουργείο της χώρας ενημέρωσε ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει φθάσει τους πέντε.
Την επίθεση επιβεβαίωσε και η ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας FSB, κάνοντας γνωστό ότι άγνωστος άνοιξε πυρ κοντά στην έδρα της. Το Reuters αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη στην είσοδο του κτιρίου.
Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης έχει πέσει νεκρός, τα δε στοιχεία του ταυτοποιούνται.
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα «τρομοκρατική ενέργεια», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με το Reuters, μια πηγή προσκείμενη στη FSB αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχόμενως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria μεταδίδει ότι ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.
Στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, αναπτύχθηκαν ειδικές δυνάμεις με αυτόματα όπλα. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν. Πέντε ασθενοφόρα εθεάθησαν να αναχωρούν από το σημείο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πάνοπλους αστυνομικούς να τρέχουν στους δρόμους κοντά στα κεντρικά γραφεία της FSB
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η 45χρονη πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.