- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συρία: Πέντε νεκροί από έκρηξη σε περιοχή υπό τουρκικό έλεγχο
Ανάμεσα στα θύματα και τρία παιδιά
Η έκρηξη σημειώθηκε στο χωριό Ταλ Χάλαφ, δυτικά της πόλης Ρας αλ-'Αιν στη Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε τομέα που τελεί υπό τουρκικό έλεγχο στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με την Άγκυρα που αποδίδει την επίθεση στις κουρδικές δυνάμεις.
Η έκρηξη σημειώθηκε στο χωριό Ταλ Χάλαφ, δυτικά της πόλης Ρας αλ-'Αιν, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο κατηγόρησε ως υπεύθυνη γι αυτό την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
"Πέντε αθώοι πολίτες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν" στην έκρηξη, επιβεβαίωσε το υπουργείο.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε από την πλευρά της ότι η έκρηξη προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό αρκετών άλλων.
Η πόλη Ρας αλ-'Αιν και τα περίχωρά της ελέγχονται από τους Σύρους υποστηρικτές της Τουρκίας έπειτα από μια επιχείρηση που διεξήχθη τον Οκτώβριο από τον τουρκικό στρατό στη βορειοανατολική Συρία για την εκδίωξη της YPG.
Η Άγκυρα θεωρεί την YPG "τρομοκρατική" οργάνωση αλλά η πολιτοφυλακή αυτή υποστηρίζεται από τις δυτικές χώρες στη μάχη κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Η επίθεση που άρχισε τον Οκτώβριο η Τουρκία επέτρεψε στην Άγκυρα να πάρει τον έλεγχο στα σύνορά της μιας λωρίδας εδάφους μήκους 120 χλμ. και βάθους 30 χλμ., που αρχίζει από την Ταλ Αμπιάν και καταλήγει στη Ρας αλ-'Αιν.
Η Άγκυρα διέκοψε τη στρατιωτική της επιχείρηση μετά την επίτευξη δύο συμφωνιών με την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, οι οποίες προβλέπουν την αποχώρηση της YPG από τις περισσότερες μεθοριακές θέσεις που ήλεγχε.
Η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει μια "ζώνη ασφαλείας" στη βόρεια Συρία, με στόχο να εγκαταστήσει εκεί μέρος των σχεδόν 3,6 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που έχει στο έδαφός της.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τα 71α γενέθλια του ηθοποιού
Σφοδρές αντιδράσεις από τους επικριτές του
«Θα συνεχίσουμε όσο χρειαστεί» - Η συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού
Η προστασία της Aramco από τις ελληνικές συστοιχίες και οι στόχοι της Αθήνας
Ο σπουδαίος Κύπριος σεφ είχε βραβευτεί με αστέρι Michelin - Το «αντίο» του Νίκου Αλιάγα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην επίθεση που έγινε το 1941 και έβαλε τις ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Συνελήφθη την ίδια ημέρα που ανακηρύχθηκε υποψήφιος για την προεδρία του CHP με 15,5 εκατομμύρια ψήφους
Ο ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Έλι Κοέν ενημέρωσε λίγο αργότερα πως «δεν προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις εγκαταστάσεις»
«Περιμένουμε βοήθεια από την Ιαπωνία σε αντίθεση με το NATO»
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ο συναγερμός έληξε
Τι κρύβει η στρατιωτική συνεργασία των δύο χωρών
Πέντε ευρωπαϊκές χώρες και η Ιαπωνία καταδικάζουν τις ιρανικές επιθέσεις
Προειδοποιούν για άλμα στις τιμές των καυσίμων - Kαλούν τους επιβάτες να κάνουν έγκαιρα τις κρατήσεις τους
Σοκ on air για τον ρεπόρτερ που γλιτώνει από θαύμα
Θα υπάρξουν ανατιμήσεις σε βασικά είδη
«Ο κόσμος και οι αχάριστοι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστούν τον Τραμπ», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
Νέοι τριγμοί στο ΝΑΤΟ
Η μείωση των ποσοστών γεννήσεων ανησυχεί τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.