- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σε πολιορκία το Καμπ Νου από αυτονομιστές πριν από το «el clasico»
«Ελευθερία, δικαιώματα, αυτοδιάθεση» ζητούν από την κυβέρνηση της Μαδρίτης
Καζάνι έτοιμο να εκραγεί το Καμπ Νου, με Καταλανούς αυτονομιστές να πολιορκούν την έδρα της Μπαρτσελόνα πριν από τον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Μπαρούτι μυρίζει η ατμόσφαιρα μέσα και έξω από το Καμπ Νου, καθώς πλήθος Καταλανών διαδηλωτών απέκλεισαν το απόγευμα της Τετάρτης τους δρόμους περιμετρικά του γηπέδου λίγες ώρες πριν από το el clasico με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η αυτονομιστική πλατφόρμα «Δημοκρατικό Τσουνάμι» κάλεσε τους υποστηρικτές της να συγκεντρωθούν μαζικά γύρω από το στάδιο. Σχεδιάζει, επίσης, μια «δράση», που τηρείται μυστική, εντός του γηπέδου υπό το σύνθημα «Ισπανία, κάθισε κάτω και συζήτα».
«Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή είναι απαραίτητο να διεξαχθεί ο αγώνας και το κοινό να μπορέσει να μπει στο στάδιο» ανέφερε η μυστηριώδης οργάνωση, που δεν έχει ηγετική ομάδα, σε ανάρτησή της στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Για τον λόγο αυτό, ζήτησε από όσους συγκεντρώθηκαν γύρω από το στάδιο να μην εμποδίσουν τους φιλάθλους των δύο ομάδων να μπουν μέσα. Όπως φαίνεται και στις εικόνες στα social media, οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης αποδοκιμάστηκαν κατά την άφιξή τους στο γήπεδο.
Η ατμόσφαιρα έξω από το γήπεδο ήταν τεταμένη, με τους συγκεντρωμένους να τραγουδούν και να φωνάζουν συνθήματα υπό το άγρυπνο βλέμμα εκατοντάδων αστυνομικών. Κάποιοι μοίραζαν στο πλήθος μπλε σημαιάκια με το σλόγκαν της οργάνωσης και τις λέξεις «ελευθερία, δικαιώματα, αυτοδιάθεση».
«Το πρόβλημα θα λυθεί με ένα δημοψήφισμα (για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας). Αν κερδίσει το "Όχι", θα σταματήσουμε, αλλά αν κερδίσει το "Ναι"… Όμως, δεν θα το οργανώσουν ποτέ, επειδή ξέρουν ότι θα κέρδιζε το "Ναι"» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας 68χρονος διαδηλωτής, ο Εμίλιο Ντίες που πήγε στο Καμπ Νου για να μοιράσει σημαιάκια στους συγκεντρωμένους.
«Πρέπει να επωφεληθούμε από αυτό το ματς ώστε όλη η Ευρώπη και ο κόσμος να μάθουν για την κατάστασή μας» πρόσθεσε ο Αντονί Ραμπούλ, 73 ετών.
Το Δημοκρατικό Τσουνάμι κάλεσε τους υποστηρικτές του να φροντίσουν, ώστε όσοι μπουν στο γήπεδο να έχουν από ένα σημαιάκι και να τα κρατήσουν υψωμένα από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί ο ύμνος της Μπαρτσελόνα μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Ωστόσο ο βασικός κατηγορούμενος πέθανε πριν από λίγους μήνες
Aφού ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε υποτιμητικά σχόλια
«Ζήτησα να μπορέσει να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη δομή»
Το σχέδιο αποκάλυψε στο Νταβός ο Στιβ Γουίτκοφ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.