- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τραμπ πριν την ψηφοφορία για παραπομπή: Δεν έχω κάνει τίποτα κακό
Η ψηφοφορία αναμένεται το νωρίτερο αργά το απόγευμα (ώρα Ουάσινγκτον)
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επαναλαμβάνει πως είναι αθώος πριν από την ιστορική ψηφοφορία στο Κογκρέσο.
«Κάντε μια προσευχή!»: μερικές ώρες πριν από την ιστορική ψηφοφορία στο αμερικανικό Κογκρέσο για την παραπομπή του, ο Ντόναλντ Τραμπ διακήρυξε άλλη μια φορά σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) την αθωότητά του.
«Μπορείτε να πιστέψετε πως θα τεθώ σήμερα υπό κατηγορία από τη ριζοσπαστική αριστερά (...) ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΚΟ!», έγραψε στο Twitter ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος πρόκειται να γίνει ο τρίτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που θα «παραπεμφθεί» με ενδεχόμενη προοπτική την καθαίρεσή του.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, θα συγκληθεί στη διάρκεια της ημέρας για μια συζήτηση τουλάχιστον έξι ωρών, η οποία θα οδηγήσει σε ψηφοφορία επί δύο κατηγοριών εναντίον του Τραμπ: κατάχρηση εξουσίας και παρακώλυση της καλής λειτουργίας του Κογκρέσου.
Οι ομιλίες θα κατανεμηθούν ακριβοδίκαια μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών και θα προηγηθεί μία ώρα συζήτησης για να υιοθετηθούν οι κανόνες από την ολομέλεια.
Η ψηφοφορία αναμένεται το νωρίτερο αργά το απόγευμα (ώρα Ουάσινγκτον).
Η κάτω βουλή του αμερικανικού κοινοβουλίου θα ασκήσει έτσι «μία από τις πιο επίσημες εξουσίες που της εγγυάται το Σύνταγμα», επιβεβαίωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο Νάνσι Πελόζι.
Στη συνέχεια θα πάρει τη σκυτάλη η Γερουσία για να οργανώσει τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ, πιθανόν τον Ιανουάριο. Και οι Ρεπουμπλικανοί που την ελέγχουν, έχουν ήδη προειδοποιήσει πως τότε ο πρόεδρος θα αθωωθεί.
Ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος είχε εξεγερθεί και πάλι χθες εναντίον των αντιπάλων του.
«Κηρύσσετε ανοικτό πόλεμο εναντίον της αμερικανικής δημοκρατίας», υποστήριξε σε επίσημη επιστολή που απηύθυνε στην Νάνσι Πελόζι. «Η Ιστορία θα σας κρίνει αυστηρά».
Σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τραμπ, η ψηφοφορία στο Κογκρέσο δεν είναι παρά «μια παράνομη και μεροληπτική απόπειρα πραξικοπήματος» με κίνητρο τη μνησικακία. «Είστε ανίκανοι να δεχθείτε την ετυμηγορία των καλπών» του 2016, έγραψε ακόμη, αναφερόμενος στην εκλογική νίκη του που είχε ανατρέψει τα περισσότερα προγνωστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.