Κοσμος

Νέο χαστούκι για τον Κόσμπι - Απορρίφθηκε η έφεσή του

Ο τηλεοπτικός «μπαμπάς» των ΗΠΑ στο κελί για σεξουαλικά εγκλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπιλ Κόσμπι
Μπιλ Κόσμπι / © EPA/TRACIE VAN AUKEN

Εφετείο της Πενσυλβανίας απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος έχει καταδικασθεί για τη νάρκωση και τη σεξουαλική κακοποίηση της Άντρεα Κόνσταντ.

Εφετείο της Πενσυλβανίας απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης του πρώην κωμικού Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος έχει καταδικασθεί για τη νάρκωση και την σεξουαλική κακοποίηση της καθηγήτριας Άντρεα Κόνσταντ το 2004.    

Το ενδιαφέρον για την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου ήταν μεγάλο καθώς ο Αμερικανός ηθοποιός είναι ο πρώτος διάσημος που δικάστηκε και καταδικάστηκε στη νέα εποχή του φεμινιστικού κινήματος MeToo.

Η νομική ομάδα του πρώην αγαπημένου τηλεοπτικού «μπαμπά» των Ηνωμένων Πολιτειών υποστήριξε ότι ο δικαστής της περσινής δίκης ενήργησε παράτυπα επιτρέποντας την κατάθεση πέντε γυναικών, ενώ στην αρχική δίκη του 2017 είχε καταθέσει μόνο μία γυναίκα σε βάρος του κατηγορουμένου.

Ωστόσο, το δικαστήριο της Πενσυλανίας απεφάνθη ότι ο νόμος επιτρέπει τις καταθέσεις εάν αυτές αποδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος είχε «συγκεκριμένο τρόπο» με τον οποίο νάρκωνε και κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκες.

Ο Μπιλ Κόσμπι έχει πλέον τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Ο 82χρονος ηθοποιός καταδικάστηκε σε κάθειρξη από τρία έως δέκα έτη και μέχρι στιγμής δεν έχει επιδείξει ίχνος μεταμέλειας. «Όταν εκδικαστεί η έφεσή μου, δεν πρόκειται να ακουστεί από μένα καμιά μεταμέλεια», δήλωσε από τη φυλακή ο Μπιλ Κόσμπι σε πρόσφατη συνέντευξή του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ