- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του
Το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε «παράνομο» και «άκυρο» το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες
Επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, την ώρα που το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο απέρριψε το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Ελ-Σούκρι, είχε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, στον απόηχο των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική συνέντευξη-υπερπαραγωγή στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τη δική του… υφαλοκρηπίδα, η οποία φθάνει έξω από την Κρήτη και δίνει τη δυνατότητα -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- στα τουρκικά γεωτρύπανα και ερευνητικά σκάφη να ρίξουν άγκυρα στα ανοικτά του νησιού και να ξεκινήσουν δραστηριότητες.
Το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο απέρριψε το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου στο Κάιρο, Αμπντέλ Άααλ, χαρακτήρισε «παράνομο» το μνημόνιο που υπέγραψε η Άγκυρα με τη Λιβύη.
«Η Αίγυπτος απορρίπτει τελείως τη συμφωνία μεταξύ του Αλ Σάρατζ της Λιβύης (σ.σ. πρωθυπουργός της -αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ- κυβέρνησης) και της Τουρκίας. Η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής, σε περίπτωση που οποιαδήποτε ξένη χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα δυτικά σύνορά της με τη Λιβύη. Σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν από αέρος, εδάφους ή θαλάσσης τα σύνορα της Αιγύπτου, ποτέ δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν» ξεκαθάρισε.
Και κατέληξε: «Η Αίγυπτος είναι έντονα αλληλέγγυα με το εθνικό κοινοβούλιο της Λιβύης υπό την ηγεσία του Αγκουίλα Σαλέχ Εϊσά. Υποστηρίζουμε επίσης σταθερά τον στρατό της Λιβύης που σήμερα διεξάγει μια άγρια μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Λιβύη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.