- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ομόλογό του
Το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο χαρακτήρισε «παράνομο» και «άκυρο» το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες
Επικοινωνία Δένδια με τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ, την ώρα που το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο απέρριψε το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Ελ-Σούκρι, είχε το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, στον απόηχο των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική συνέντευξη-υπερπαραγωγή στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε τη δική του… υφαλοκρηπίδα, η οποία φθάνει έξω από την Κρήτη και δίνει τη δυνατότητα -σύμφωνα πάντα με τον ίδιο- στα τουρκικά γεωτρύπανα και ερευνητικά σκάφη να ρίξουν άγκυρα στα ανοικτά του νησιού και να ξεκινήσουν δραστηριότητες.
Το αιγυπτιακό Κοινοβούλιο απέρριψε το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου στο Κάιρο, Αμπντέλ Άααλ, χαρακτήρισε «παράνομο» το μνημόνιο που υπέγραψε η Άγκυρα με τη Λιβύη.
«Η Αίγυπτος απορρίπτει τελείως τη συμφωνία μεταξύ του Αλ Σάρατζ της Λιβύης (σ.σ. πρωθυπουργός της -αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ- κυβέρνησης) και της Τουρκίας. Η Αίγυπτος δεν θα παραμείνει αδρανής, σε περίπτωση που οποιαδήποτε ξένη χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τα δυτικά σύνορά της με τη Λιβύη. Σε όσους μπορεί να πιστεύουν ότι μπορούν να βλάψουν από αέρος, εδάφους ή θαλάσσης τα σύνορα της Αιγύπτου, ποτέ δεν θα τους επιτραπεί να το πράξουν» ξεκαθάρισε.
Και κατέληξε: «Η Αίγυπτος είναι έντονα αλληλέγγυα με το εθνικό κοινοβούλιο της Λιβύης υπό την ηγεσία του Αγκουίλα Σαλέχ Εϊσά. Υποστηρίζουμε επίσης σταθερά τον στρατό της Λιβύης που σήμερα διεξάγει μια άγρια μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Λιβύη».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.