- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βόρεια Κορέα: Εκτός διαπραγμάτευσης η αποπυρηνικοποίηση
Πυρά της Πιονγκγιανγκ σε 6 ευρωπαΪκές χώρες
Η αποπυρηνικοποίηση έχει βγει από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, δηλώνει η Πιονγκγιάνγκ και επικρίνει τους Ευρωπαίους.
Η Βόρεια Κορέα επέκρινε σήμερα με ανακοίνωση του πρεσβευτή της στα Ηνωμένα Έθνη τους Ευρωπαίους, οι οποίοι πρόσφατα κατήγγειλαν τις «συνεχείς εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων», προσθέτοντας ότι η αποπυρηνικοποίηση «δεν είναι πλέον στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» με τις ΗΠΑ.
Οι ευρωπαϊκές χώρες μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν την Τετάρτη «τις συνεχείς εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας» και επανέλαβαν την ανάγκη να διατηρηθούν οι κυρώσεις κατά της χώρας αυτής.
Το Βέλγιο, η Εσθονία (μέλος από τον Ιανουάριο), η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία και η Βρετανία κατήγγειλαν επίσης τη συνέχιση του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος, σε δήλωση που εκδόθηκε μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, έπειτα από αίτημά τους.
«Είναι μια ακόμη σοβαρή πρόκληση κατά της Βόρειας Κορέας», ενώ ασκεί «το δικαίωμά της να ενισχύει τις εθνικές αμυντικές ικανότητές της», αντέδρασε σήμερα ο πρεσβευτής Κιμ Σονγκ.
«Καθώς αυτές οι έξι ευρωπαϊκές χώρες δημιουργούν πολλά προβλήματα τους τελευταίους μήνες παίζοντας τον ρόλο του φύλακα των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τι κερδίζουν σε αντάλλαγμα», τόνισε.
Κάνοντας λόγο για την «παράνοια» των Ευρωπαίων και για την «εχθρική πολιτική» της Ουάσινγκτον, ο Κιμ Σονγκ αναφέρει στην ανακοίνωση ότι η χώρα του «δεν έχει ανάγκη τώρα από μακρές συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς το θέμα της αποπυρηνικοποίησης δεν είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Καταδικάζοντας τις δοκιμές των βορειοκορεατικών οπλικών συστημάτων, οι Ευρωπαίοι σημείωσαν ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει ήδη πραγματοποιήσει 13 δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από τον Μάιο, με τελευταία αυτήν της 28ης Νοεμβρίου.
Ενώ οι συζητήσεις για τα πυρηνικά μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Πιονγκγιάνγκ βρίσκονται σε αδιέξοδο, η Βόρεια Κορέα έδωσε χρόνο έως τα τέλη Δεκεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες για να παρουσιάσουν μια νέα πρόταση συμφωνίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.