- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει λόγω της κλιματικής αλλαγής
Εν όψει της πορείας για το κλίμα απόψε
Το μήνυμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ εν όψει της πορείας για το κλίμα, ως πίεση στις χώρες που συνεδριάζουν για την Κλιματική Αλλαγή.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» γιατί «ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει λόγω της κατάστασης κλιματικής έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Μαδρίτη, εν όψει της πορείας για το κλίμα απόψε, στόχος της οποίας είναι η άσκηση πίεσης στις χώρες που συνεδριάζουν στην 25η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP25).
«Πληθαίνουμε ολοένα και περισσότερο και οι φωνές μας ακούγονται όλο και περισσότερο αλλά βέβαια αυτό δεν μεταφράζεται σε ανάληψη δράσης από τους πολιτικούς. Ελπίζω ειλικρινά, η COP25 να καταλήξει σε συγκεκριμένα πράγματα», δήλωσε η Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με άλλους νεαρούς ακτιβιστές στη Μαδρίτη, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα.
«Δεν μπορούμε να περάσουμε κι άλλες μέρες χωρίς να ληφθούν πραγματικά μέτρα», πρόσθεσε η 16χρονη Σουηδέζα, η οποία έγινε η ηγερία της υπεράσπισης του πλανήτη από τον Αύγουστο του 2018, τότε που άρχισε «απεργίες από τα σχολικά μαθήματα για το κλίμα».
«Κάνουμε απεργία εδώ και έναν και πλέον χρόνο, και παγκοσμίως δεν άλλαξε τίποτα, οι κυβερνώντες συνεχίζουν να αψηφούν την κλιματική κρίση», κατήγγειλε.
«Δεν είναι παντοτινή λύση τα παιδιά να χάνουν το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν, δεν θέλουμε να συνεχίσουμε, θέλουμε οι κυβερνώντες να αναλάβουν δράση».
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφθασε σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη σιδηροδρομικώς από τη Λισαβόνα, αφού προηγουμένως διέσχισε τον Ατλαντικό με καταμαράν. Θα μετάσχει σε διαδήλωση απόψε, για να προτρέψει τις χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία του Παρισιού, οι οποίες συνεδριάζουν στη COP25 στην ισπανική πρωτεύουσα, να αναλάβουν δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.