- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει λόγω της κλιματικής αλλαγής
Εν όψει της πορείας για το κλίμα απόψε
Το μήνυμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ εν όψει της πορείας για το κλίμα, ως πίεση στις χώρες που συνεδριάζουν για την Κλιματική Αλλαγή.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο» γιατί «ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει λόγω της κατάστασης κλιματικής έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ στη Μαδρίτη, εν όψει της πορείας για το κλίμα απόψε, στόχος της οποίας είναι η άσκηση πίεσης στις χώρες που συνεδριάζουν στην 25η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή (COP25).
«Πληθαίνουμε ολοένα και περισσότερο και οι φωνές μας ακούγονται όλο και περισσότερο αλλά βέβαια αυτό δεν μεταφράζεται σε ανάληψη δράσης από τους πολιτικούς. Ελπίζω ειλικρινά, η COP25 να καταλήξει σε συγκεκριμένα πράγματα», δήλωσε η Τούνμπεργκ κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με άλλους νεαρούς ακτιβιστές στη Μαδρίτη, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα.
«Δεν μπορούμε να περάσουμε κι άλλες μέρες χωρίς να ληφθούν πραγματικά μέτρα», πρόσθεσε η 16χρονη Σουηδέζα, η οποία έγινε η ηγερία της υπεράσπισης του πλανήτη από τον Αύγουστο του 2018, τότε που άρχισε «απεργίες από τα σχολικά μαθήματα για το κλίμα».
«Κάνουμε απεργία εδώ και έναν και πλέον χρόνο, και παγκοσμίως δεν άλλαξε τίποτα, οι κυβερνώντες συνεχίζουν να αψηφούν την κλιματική κρίση», κατήγγειλε.
«Δεν είναι παντοτινή λύση τα παιδιά να χάνουν το σχολείο για να διαμαρτυρηθούν, δεν θέλουμε να συνεχίσουμε, θέλουμε οι κυβερνώντες να αναλάβουν δράση».
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έφθασε σήμερα το πρωί στη Μαδρίτη σιδηροδρομικώς από τη Λισαβόνα, αφού προηγουμένως διέσχισε τον Ατλαντικό με καταμαράν. Θα μετάσχει σε διαδήλωση απόψε, για να προτρέψει τις χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία του Παρισιού, οι οποίες συνεδριάζουν στη COP25 στην ισπανική πρωτεύουσα, να αναλάβουν δράσεις κατά της κλιματικής αλλαγής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ύποπτα πονταρίσματα εκατομμυρίων στη Μαρία Κορίνα Ματσάδο λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωση
Έχει ενταθεί η αίσθηση ότι διαμορφώνεται μια ευρύτερη αντιπαράθεση
Σε εξέλιξη προσπάθειες περιφερειακών δυνάμεων με στόχο την αποτροπή στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ
Δήλωσε ότι βρισκόταν στη διαδήλωση ως δημοσιογράφος και όχι ως διαδηλωτής
Η πηγή παραμένει άγνωστη
Αγωγή 10 δισ. δολαρίων κατά του υπουργείου Οικονομικών και της IRS για παραβίαση απορρήτου
Τέλος στο κρατικό μονοπώλιο σε μια ιστορική απόφαση για τη χώρα
«Θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Δημόσιες συμβάσεις, EU Ecolabel και άσυλο στο πακέτο παραβάσεων Ιανουαρίου 2026 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Αυξάνονται οι φόβοι για στρατιωτική σύγκρουση και νέο μεταναστευτικό κύμα
Νέα ιστορική έρευνα αποκαλύπτει τον καθοριστικό ρόλο του βρετανικού στέμματος στο δουλεμπόριο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η αγγελία για το όχημα, η επίσκεψη στο σπίτι της γυναίκας και η άγρια δολοφονία
Η πολυτελής κατοικία των 1.200 τ.μ. βρήκε αγοραστή λίγες ημέρες μετά τη διάθεσή της στην αγορά
Νέα τροπή στην υπόθεση με καταγγελίες για συγκάλυψη συνενόχων και δικαστικά σφάλματα
Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ μετέτρεψε τα memes, τα deepfakes και τη νοσταλγία σε επίσημη κυβερνητική επικοινωνία
Επιχείρησε να βγάλει από τη φυλακή τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
Η πολιτικές Τραμπ, η κρίση εμπιστοσύνης στους θεσμούς και το κυνήγι του «ασφαλούς καταφυγίου»
Πώς συνέβη το περιστατικό
Αποσωληνώθηκε ο τραυματίας στην Τιμισοάρα – σταθερή βελτίωση, σε επαφή Υγείας Ελλάδας-Ρουμανίας τώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.