- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το χρώμα που θα αντιπροσωπεύει το 2020 θα είναι το «Classic Blue», σύμφωνα με το Ινστιτούτο Pantone.
To Ινστιτούτο Pantone αποκάλυψε ότι το χρώμα που θα αντιπροσωπεύει το 2020 θα είναι το «Classic Blue», χαρακτηρίζοντας την απόχρωσή του «καθησυχαστική». Όπως κάθε χρόνο από το 2000, το Ινστιτούτο επιλέγει ένα χρώμα θεωρώντας το πιο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης κοινωνίας.
Το 2020 πάντως θα είναι η έβδομη φορά που επιλέγεται μία απόχρωση του μπλε. Από την πλευρά της η Leatrice Eiseman, εκτελεστική διευθύντρια του Ινστιτούτου, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξαν το συγκεκριμένο χρώμα για το 2020, δήλωσε ότι ζούμε σε μία εποχή που απαιτεί χρόνο και πίστη» και τόνισε ότι για αυτό επελέγη η «σταθερότητα και εμπιστοσύνη που εκφράζεται» από το «στερεό και αξιόπιστο» Classic Blue.
«Μία απέραντη μπλε υπεθύμιση του αχανούς και απέραντου βραδινού ουρανού, το Pantone Classic Blue μας ενθαρρύνει να κοιτάξουμε πέρα από το προφανές για να διευρύνουμε τη σκέψη μας, προκαλώντας μας να σκεφτούμε πιο βαθιά, να αυξήσουμε τις προοπτικές μας και να ανοίξουμε τη ροή της επικοινωνίας», τόνισε.
Το Pantone εξηγεί ότι σε μια ψηφιακή εποχή, όπου η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, η κοινωνία φαίνεται να τείνει προς χρώματα που είναι καταπραϋντικά και έχουν προστατευτική ιδιότητα.
«Καθώς η κοινωνία εξακολουθεί να αναγνωρίζει το χρώμα ως μια κρίσιμη μορφή επικοινωνίας και έναν τρόπο να εκφράσει και να επηρεάσει τις ιδέες και τα συναισθήματα, οι σχεδιαστές και τα εμπορικά σήματα θα πρέπει να εμπνευστούν και να χρησιμοποιούν το χρώμα για να εμπλακούν και να συνδεθούν», εξήγησε η Laurie Pressman, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Pantone.
Όπως υπενθυμίζει ο Independent, το βαθύ μπλε χρώμα ultramarine, η πιο ακριβή απόχρωση του μπλε που χρησιμοποιούσαν οι αναγεννησιακοί ζωγράφοι, κατασκευάστηκε από την ημιπολύτιμη πέτρα lapis lazuli.
Από τη στιγμή που ανακαλύφθηκε σε αρχαία ορυχεία στο Αφγανιστάν, το lapis lazuli εισήχθη στην Ευρώπη τον 14ο και 15ο αιώνα από Ιταλούς εμπόρους. Ένας από τους πίνακες ζωγραφικής, μάλιστα, που χρησιμοποιεί το «αληθινό μπλε» ήταν του Giovanni Battista Salvi da Sassoferrato με τίτλο «The Virgin in Prayer».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.