- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραγωδία στο Σουδάν - Δεκάδες νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περισσότεροι από 100 οι τραυματίες
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα εργοστάσιο κεραμικών στα βόρεια του Χαρτούμ.
Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν σήμερα από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ένα εργοστάσιο κεραμικών στα βόρεια του Χαρτούμ, η οποία προκλήθηκε από την έκρηξη ενός βυτιοφόρου που μετέφερε φυσικό αέριο.
Πυκνός μαύρος καπνός υψωνόταν στον ουρανό ενώ η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το βαρύ όχημα φλεγόταν ακόμη όταν έφτασε στο σημείο ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να κατασβέσουν τις φλόγες. Η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που το βυτιοφόρο εκτοξεύτηκε στον αέρα και κατέληξε σε ένα διπλανό χωράφι.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση του Σουδάν αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν 23 άνθρωποι ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 130.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, το εργοστάσιο, στη βιομηχανική ζώνη του Χαρτούμ, δεν διέθετε τις απαραίτητες εγκαταστάσεις ασφαλείας. Αντιθέτως, στον χώρο υπήρχαν διάσπαρτα πολλά εύφλεκτα υλικά, γεγονός που διευκόλυνε την επέκταση της πυρκαγιάς.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε πολλά νοσοκομεία της πόλης. Οι γιατροί που βρίσκονταν σε άδεια ή σε ρεπό κλήθηκαν να επιστρέψουν στη δουλειά τους για να βοηθήσουν τα θύματα. Οι αρχές έκαναν επίσης έκκληση στους κατοίκους να προσέλθουν για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες.
«Η έκρηξη ήταν ισχυρή. Πολλά οχήματα, σταθμευμένα εκεί κοντά, τυλίχθηκαν επίσης στις φλόγες», είπε ένας μάρτυρας, εργαζόμενος σε μια γειτονική εταιρεία.
Το εργοστάσιο καταστράφηκε ολοσχερώς.
"Δεν κατάλαβα τι συνέβη, άκουσα μια έκρηξη και έτρεξα. Ένας άνδρας με κελεμπία έτρεχε πίσω μου, είχε τραυματιστεί σοβαρά. Κι εγώ τραυματίστηκα στο πόδι", είπε ένας εργαζόμενος.
«Έβγαλα έξω 14 πτώματα, είχαν απανθρακωθεί», είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς ένας εθελοντής διασώστης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.