- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Τραμπ στο Αφγανιστάν: Ξαναρχίζουμε συνομιλίες με τους Ταλιμπάν
Συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι
Την επανέναρξη των συνομιλιών με τους Ταλιμπάν ανακοίνωσε ο πρόεδρος Τραμπ σε αιφνίδια επίσκεψη του στο Αφγανιστάν την ημέρα των Ευχαριστιών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, ανήμερα της γιορτής των Ευχαριστιών, για να επισκεφτεί τους Αμερικανούς στρατιώτες, ανακοινώνοντας την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν, οι οποίες είχαν διακοπεί τον Σεπτέμβριο.
Ήταν το πρώτο ταξίδι που πραγματοποίησε στη χώρα της νοτιοκεντρικής Ασίας ο Αμερικανός πρόεδρος από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του και αυτό έγινε μια εβδομάδα μετά την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ουάσινγκτον και Καμπούλ που είχε εντείνει τις ελπίδες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.
Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στο διάδρομο προσγείωσης της αεροπορικής βάσης του Μπαγκράμ έπειτα από μια νυχτερινή πτήση από την Ουάσινγκτον. Η επίσκεψη Τραμπ δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας. Θα διαρκέσει λίγες μόνο ώρες και έγινε με την αφορμή της σημερινής γιορτής.
Τον Αμερικανό πρόεδρο συνόδευσαν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν, μια μικρή ομάδα βοηθών, πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών και μια ομάδα δημοσιογράφων.
Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον Αφγανό πρόεδρο Ασράφ Γκάνι ο οποίος ήταν παρών στην ομιλία που απηύθυνε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στους Αμερικανούς στρατιώτες στην αεροπορική βάση. Τον υποδέχθηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στρατηγός Μάρκ Μάιλι, κατά την άφιξή του.
«Οι Ταλιμπάν θέλουν μια συμφωνία», είπε ο Τραμπ. «Και τους συναντάμε και τους λέμε ότι πρέπει να υπάρξει μια εκεχειρία. Δεν ήθελαν εκεχειρία και τώρα την θέλουν». «Νομίζω ότι σίγουρα έτσι θα πάει το πράγμα», είπε.
«Θα παραμείνουμε όσο δεν καταλήγουμε σε συμφωνία ή μέχρι να έχουμε μια ολοκληρωτική νίκη και να θέλουν πραγματικά να καταλήξουν σε μια συμφωνία», δήλωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.
Ο Τραμπ σέρβισε γαλοπούλα σε Αμερικανούς στρατιώτες και έκατσε να φάει μαζί τους το δείπνο Ευχαριστιών. Συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν.
«Ταξίδεψαμε 8.331 μίλια για να είμαστε εδώ απόψε για έναν λόγο: να σας πω προσωπικά ότι αυτή η γιορτή των Ευχαριστιών είναι μια ειδική γιορτή των Ευχαριστιών, όλα πάνε καλά, η χώρα μας είναι ισχυρότερη οικονομικά από ποτέ» είπε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
H πρόσφατη ειρηνευτική συμφωνία του Τραμπ κρέμεται από μια κλωστή
«Είναι μια εποχή βιαιότητας, ατιμωρησίας και αδιαφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε στη σκηνή τρεις φορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.