- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γάζα: Ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών.
Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την εκτόξευση δύο ρουκετών από παλαιστίνιους μαχητές εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το επιτελείο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
«Σε αντίδραση για τις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα εναντίον ισραηλινών αμάχων νωρίτερα απόψε, μαχητικά αεροσκάφη μας μόλις έπληξαν έναν αριθμό θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Γάζα», ανέφερε το επιτελείο μέσω Twitter.
«Η Χαμάς θα υποστεί τις συνέπειες για ενέργειες εναντίον ισραηλινών αμάχων», πρόσθεσε.
Περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας «εναντίον ισραηλινών αμάχων», προσθέτοντας ότι η μία ρουκέτα αναχαιτίστηκε από το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος.
Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στην παραμεθόρια πόλη Σντερότ και μια γυναίκα τραυματίστηκε πέφτοντας καθώς έσπευδε σε καταφύγιο, ανέφεραν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας του Ισραήλ.
Η βία ανάμεσα σε ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας και τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κλιμακώθηκε ξανά πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έπειτα από τη «στοχευμένη» δολοφονία ηγετικού στελέχους των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ, του ένοπλου βραχίονα του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, τη 12η Νοεμβρίου.
Η οργάνωση αντέδρασε εκτοξεύοντας πάνω από 450 ρουκέτες εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ. Οι ισραηλινές δυνάμεις σε αντίποινα έπληξαν δεκάδες θέσεις των Ταξιαρχιών αλ Κάσαμ και του Ισλαμικού Τζιχάντ. Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων τουλάχιστον το ένα τρίτο ήταν άμαχοι, ανάμεσά τους οκτώ μέλη της ίδιας οικογένειας.
Τα μέρη συμφώνησαν να κηρύξουν κατάπαυση του πυρός με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του ΟΗΕ τη 14η Νοεμβρίου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.