Ένα βίντεο και σχόλιο του Βαγγέλη Περρή για τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Στις αρχές της δεκαετίας του ‘60, στη Δομινικανή Δημοκρατία, χρέη Προέδρου εκτελεί ο Τρουχίγιο. Η εξουσία αποτελεί το πάθος του. Και τα νεαρά κορίτσια. Τα βιάζει θεωρώντας ότι του ανήκουν. Όταν ο κλήρος πέφτει στη Μινέρβα Μιραμπάλ, εκείνη αποδεικνύεται σκληρό καρύδι. Τον χαστουκίζει, τον σπρώχνει, τον ρεζιλεύει. Στη συνέχεια σχηματίζει με τις δύο αδερφές της τις «Πεταλούδες», μία ομάδα που θέλει να προστατέψει τις γυναίκες από τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος.
Η κατάληξη είναι η αναμενόμενη. Ο στρατός του δικτάτορα τις βασανίζει, τις ξυλοκοπά, τις στραγγαλίζει. Είναι 25 Νοεμβρίου του 1965.
Έκτοτε η ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που ζουν σε συνθήκες βίας λόγω του φύλου τους. Μπορεί να μην έχουν απέναντί τους δικτάτορες τύπου Τρουχίγιο, αλλά οι βασανιστές βρίσκονται παντού. Για παράδειγμα 137 γυναίκες δολοφονούνται καθημερινώς από τους συντρόφους τους, εκατομμύρια εξευτελίζονται με κάθε τρόπο, για κάθε λόγο.
Το βίντεο του Μάρκου Τράκκα θα μπορούσε να είναι σε όλες τις γλώσσες, σε όλες τις διαλέκτους. Δυστυχώς είναι και δίπλα μας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.