- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κατάρρευση γέφυρας στην Τουλούζη: Μία νεκρή, φόβοι για αγνοούμενους
Στους 19 τόνους το επιτρεπτό βάρος των οχημάτων
Μια 15χρονη νεκρή, ενώ εκφράζονται φόβοι για μερικούς αγνοούμενους μετά την κατάρρευση γέφυρας στο νοτιοδυτικό τμήμα της Γαλλίας.
Μια 15χρονη έχασε τη ζωή της, ενώ εκφράζονται φόβοι για μερικούς αγνοούμενους μετά την κατάρρευση γέφυρας στον ποταμό Ταρν στην περιοχή Μιρπουά-σιρ-Ταρν, στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η νομαρχία, η εισαγγελία και η πυροσβεστική υπηρεσία της περιοχής.
«Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένα θύμα, μια 15χρονη (το πτώμα της οποίας ανασύρθηκε από τον ποταμό), ενώ η μητέρα της (...) η οποία βρισκόταν μέσα στο όχημα διεσώθη, βοηθούμενη κυρίως από περαστικούς», δήλωσε ο εισαγγελέας της Τουλούζης Ντομινίκ Αλζεαρί, εκφράζοντας φόβους για «μερικούς αγνοούμενους».
«Φαίνεται ότι υπήρχε τουλάχιστον ένα φορτηγό, ένα όχημα και ίσως ένα ημιφορτηγό που χάθηκαν στο νερό» μετά «την κατάρρευση της γέφυρας αυτής μεταλλικής κατασκευής» που συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Ταρν, στην περιοχή Μιρπουά-σιρ-Ταρν, στη βόρεια Τουλούζη, πρόσθεσε ο Αλζεαρί.
Η μητέρα της έφηβης που έχασε τη ζωή της βρίσκεται μεταξύ τριών ανθρώπων που διεσώθησαν, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.
«Υπάρχουν μάλλον μερικοί αγνοούμενοι, πιθανώς ο οδηγός του φορτηγού» και «ίσως» αυτός ενός τρίτου οχήματος, διευκρίνισε παράλληλα ο νομάρχης Ετιέν Γκιγιό, σημειώνοντας ότι ο ακριβής αριθμός των απωλειών δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «αυτό που επείγει τώρα είναι να βρούμε τους αγνοούμενους».
Η γέφυρα «είχε υποβληθεί, όπως φαίνεται, στους δέοντες ελέγχους», σύμφωνα και πάλι με τον εισαγγελέα Αλζεαρί. Επίσης σύμφωνα με τις νομαρχιακές αρχές, δεν παρουσίασε «κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα» κατά την τελευταία «ενδελεχή» επιθεώρηση που είχε γίνει σε αυτήν το 2017.
Σύμφωνα και πάλι με το νομαρχιακό συμβούλιο της περιοχής, η γέφυρα «δεν θεωρείτο ευαίσθητη κατασκευή» και δεν είχε τεθεί σε καθεστώς ιδιαίτερης επιτήρησης.
Η γέφυρα, η οποία είχε κατασκευαστεί το 1931, είχε μήκος 155 μέτρων και πλάτος 6,50 μέτρων. «Ενδελεχής επιθεώρηση της γέφυρας έγινε το 2017 και από αυτήν δεν διαπιστώθηκε κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα», παρά μόνον «φυσιολογικές φθορές», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Στην είσοδο της γέφυρας, ένα μέρος της οποίας εξακολουθεί να κρέμεται πάνω από τον ποταμό, πινακίδα αναφέρει ότι απαγορεύεται η διέλευση στα οχήματα άνω των 19 τόνων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
Στο σημείο αυτό ο ποταμός Ταρν έχει βάθος μεγαλύτερο από 20 μέτρα και πλάτος 100 μέτρων.
«Μια κυρία στη Μιρπουά και η κόρη της βρίσκονταν μέσα στο ένα από τα τρία οχήματα», στη γέφυρα, σύμφωνα με μαρτυρίες. «Υπήρχε ένα μεγάλο φορτηγό, ένα αυτοκίνητο και ένα ημιφορτηγό», δήλωσε παράλληλα ο δήμαρχος της περιοχής Ερίκ Ογκέ.
«Στα ημιρυμουλκούμενα δεν επιτρέπεται η διέλευση, το είδαμε και ενημερώσαμε τις αρχές», πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διευκρινίσει αν το φορτηγό που έπεσε ήταν ημιρυμουλκούμενο.
Όπως τονίζει το BFMTV, ο δήμαρχος της περιοχής αναφέρθηκε στην πιθανότητα το φορτηγό να ξεπερνούσε σε βάρος το επιτρεπόμενο όριο των 19 τόνων.
Ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Ζορζ Μερίκ δήλωσε ότι «η σκέψη του είναι στα θύματα» και υπογράμμισε ότι «διεξάγεται έρευνα για να διευκρινιστούν τα αίτια αυτού του τρομερού δυστυχήματος».
Η γαλλική Γερουσία ζήτησε πέρυσι περισσότερους πόρους για τον έλεγχο και την επισκευή των γεφυρών στην Γαλλία μετά την κατάρρευση πέρυσι της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, στην Ιταλία, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 43 άνθρωποι.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Η «ψυχρή» ατμόσφαιρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ και η απόφαση Τραμπ
Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.