- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλούζη: Νέα στοιχεία για την τραγωδία - Γιατί κατέρρευσε η γέφυρα
Το φορτηγό που κατέληξε στον ποταμό είχε υπερδιπλάσιο βάρος από το επιτρεπόμενο
Υπερδιπλάσιο από το επιτρεπόμενο ήταν το βάρος του φορτηγού που έπεσε από την κρεμαστή γέφυρα στον ποταμό Ταρν στη νοτιοδυτική Γαλλία, η οποία κατέρρευσε τη Δευτέρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους, μια 15χρονη και τον οδηγό του φορτηγού, δήλωσε την Τρίτη ο δήμαρχος της περιοχής στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα. Η μητέρα της 15χρονης και άλλοι δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από το ποτάμι. Το βάρος του φορτηγού «υπολογίζεται σε περισσότερους από 40 τόνους (...) η γέφυρα έσπασε» εξήγησε ο Ερίκ Οζέ, δήμαρχος του Μιρπουά-σιρ-Ταρν.
Στην είσοδο της κρεμαστής μεταλλικής γέφυρας, που είχε κατασκευαστεί το 1931 για να συνδέσει τις δύο όχθες του ποταμού Ταρν στην περιοχή αυτή, υπήρχε πινακίδα με την ένδειξη ότι απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων βάρους άνω των 19 τόνων. Η γέφυρα κόπηκε στα δύο. Η μια πλευρά της έπεσε στον ποταμό, βάθους 20 μέτρων και πλάτους 100 μέτρων.
«Αν επρόκειτο για οδηγό ξένης επιχείρησης, θα το καταλάβαινα, αλλά ο οδηγός του φορτηγού ήταν από εδώ. Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πήγε να περάσει με βάρος 40 ή περισσότερων τόνων» πρόσθεσε ο δήμαρχος του Μιρπουά-σιρ-Ταρν, ενός χωριού περίπου 1.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από την Τουλούζη.
Η χωροφυλακή συνέχιζε την Τρίτη τις έρευνές της, στηριζόμενη κυρίως στις φωτογραφίες που πήραν οι δύτες, οι οποίες αφορούν σε τεχνικές διαπιστώσεις που είναι πολύτιμες για τη συνέχιση της έρευνάς τους. Το αμάξωμα του φορτηγού θα πρέπει να ανασυρθεί στην επιφάνεια, αλλά η περίπλοκη αυτή επιχείρηση μπορεί να πάρει καιρό.
«Θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη, θέλουμε να καταλάβουμε» έλεγε σήμερα το πρωί ο Τομάς Φεραντίς, κάτοικος του χωριού.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Τουλούζ, τον Ντομινίκ Αλζεαρί, η γέφυρα αυτή «είχε υποβληθεί, όπως φαίνεται, στους δέοντες ελέγχους».
Το έργο αυτό, μήκους 155 μέτρων και πλάτους 6,50 μέτρων, δεν παρουσίασε κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα στην τελευταία ενδελεχή επιθεώρησή του το 2017, ενώ ο τελευταίος έλεγχος είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τις αρχές.
Το δυστύχημα αυτό γέννησε ερωτήματα όσον αφορά την αξιοπιστία των γεφυρών στη Γαλλία. Σύμφωνα με επιτροπή της Γερουσίας, η οποία συστήθηκε μετά την κατάρρευση το 2018 της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα της Ιταλίας (43 νεκροί), «τουλάχιστον 25.000 γέφυρες στη Γαλλία είναι σε κακή κατασκευαστική κατάσταση» σε σύνολο 200.000 - 250.000.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ με νεκρά ηγετικά στελέχη των Ταξιαρχιών της Χεζμπολά
Ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί με πλήρη καταστροφή των ενεργειακών υποδομών - Απαντά με αντίποινα η Τεχεράνη
Συναγερμός στις ολλανδικές αρχές μετά το νέο χτύπημα - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας στην Ευρώπη
Δημήτρης Κούρκουλας, Πλάμεν Τόντσεφ, Κώστας Υφαντής, Ινώ Αφεντούλη, Γιάννης Κουτσομύτης και Έλενα Λαζάρου αναλύουν τις εξελίξεις
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.