- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλούζη: Νέα στοιχεία για την τραγωδία - Γιατί κατέρρευσε η γέφυρα
Το φορτηγό που κατέληξε στον ποταμό είχε υπερδιπλάσιο βάρος από το επιτρεπόμενο
Υπερδιπλάσιο από το επιτρεπόμενο ήταν το βάρος του φορτηγού που έπεσε από την κρεμαστή γέφυρα στον ποταμό Ταρν στη νοτιοδυτική Γαλλία, η οποία κατέρρευσε τη Δευτέρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε δύο ανθρώπους, μια 15χρονη και τον οδηγό του φορτηγού, δήλωσε την Τρίτη ο δήμαρχος της περιοχής στην οποία σημειώθηκε το δυστύχημα. Η μητέρα της 15χρονης και άλλοι δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από το ποτάμι. Το βάρος του φορτηγού «υπολογίζεται σε περισσότερους από 40 τόνους (...) η γέφυρα έσπασε» εξήγησε ο Ερίκ Οζέ, δήμαρχος του Μιρπουά-σιρ-Ταρν.
Στην είσοδο της κρεμαστής μεταλλικής γέφυρας, που είχε κατασκευαστεί το 1931 για να συνδέσει τις δύο όχθες του ποταμού Ταρν στην περιοχή αυτή, υπήρχε πινακίδα με την ένδειξη ότι απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων βάρους άνω των 19 τόνων. Η γέφυρα κόπηκε στα δύο. Η μια πλευρά της έπεσε στον ποταμό, βάθους 20 μέτρων και πλάτους 100 μέτρων.
«Αν επρόκειτο για οδηγό ξένης επιχείρησης, θα το καταλάβαινα, αλλά ο οδηγός του φορτηγού ήταν από εδώ. Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι πήγε να περάσει με βάρος 40 ή περισσότερων τόνων» πρόσθεσε ο δήμαρχος του Μιρπουά-σιρ-Ταρν, ενός χωριού περίπου 1.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών από την Τουλούζη.
Η χωροφυλακή συνέχιζε την Τρίτη τις έρευνές της, στηριζόμενη κυρίως στις φωτογραφίες που πήραν οι δύτες, οι οποίες αφορούν σε τεχνικές διαπιστώσεις που είναι πολύτιμες για τη συνέχιση της έρευνάς τους. Το αμάξωμα του φορτηγού θα πρέπει να ανασυρθεί στην επιφάνεια, αλλά η περίπλοκη αυτή επιχείρηση μπορεί να πάρει καιρό.
«Θέλουμε να μάθουμε τι συνέβη, θέλουμε να καταλάβουμε» έλεγε σήμερα το πρωί ο Τομάς Φεραντίς, κάτοικος του χωριού.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της Τουλούζ, τον Ντομινίκ Αλζεαρί, η γέφυρα αυτή «είχε υποβληθεί, όπως φαίνεται, στους δέοντες ελέγχους».
Το έργο αυτό, μήκους 155 μέτρων και πλάτους 6,50 μέτρων, δεν παρουσίασε κανένα κατασκευαστικό πρόβλημα στην τελευταία ενδελεχή επιθεώρησή του το 2017, ενώ ο τελευταίος έλεγχος είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τις αρχές.
Το δυστύχημα αυτό γέννησε ερωτήματα όσον αφορά την αξιοπιστία των γεφυρών στη Γαλλία. Σύμφωνα με επιτροπή της Γερουσίας, η οποία συστήθηκε μετά την κατάρρευση το 2018 της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα της Ιταλίας (43 νεκροί), «τουλάχιστον 25.000 γέφυρες στη Γαλλία είναι σε κακή κατασκευαστική κατάσταση» σε σύνολο 200.000 - 250.000.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
«Έχουν εξαφανιστεί ολόκληρα χωριά» - Δραματικές στιγμές στα νεκροτομεία
Φόβοι ότι το πρόβλημα θα χειροτερέψει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.