- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Γυναίκα που κληρονόμησε γονίδιο ανίατης ασθένειας μηνύει το ΕΣΥ
Αφού έφερε στον κόσμο την κόρη της, ανακάλυψε ότι μπορεί να πεθάνει από τη νόσο Huntington
Βρετανίδα μηνύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας της διότι δεν της αποκάλυψε εγκαίρως ότι ο πατέρας της είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Huntington.
Βρετανίδα μηνύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας της διότι δεν της αποκάλυψε εγκαίρως ότι ο πατέρας της είχε διαγνωστεί με τη νόσο του Huntington και την άφησαν να γίνει μητέρα, να φέρει στον κόσμο ένα παιδί που τώρα διατρέχει τον κίνδυνο να προσβληθεί από την ανίατη ασθένεια.
Η γυναίκα ανακάλυψε ότι φέρει το γονίδιο της εκφυλιστικής, ανίατης ασθένειας του εγκεφάλου αφότου γεννήθηκε η κόρη της. Το γεγονός ότι η μητέρα έχει το εν λόγω γονίδιο σημαίνει ότι παιδί της έχει 50% πιθανότητες να εμφανίσει την ασθένεια.
Το όνομα της ενάγουσας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα για λόγους προστασίας της κόρης της που είναι σήμερα εννέα ετών.
Μια οικογενειακή τραγωδία
Όλα τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης είναι τραγικά. Το 2007 ο πατέρας της ενάγουσας πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα της. Καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία με ελαφρυντικά λόγω της ψυχικής ή διανοητικής του κατάστασης. Από τότε υπήρχε η υποψία ότι ο πατέρας της Βρετανίδας ενδέχεται να πάσχει από τη νόσο του Huntington που σταδιακά καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα.
Το 2009 επιβεβαιώθηκε ότι ο πατέρας έπασχε από την ανίατη νόσο. Ωστόσο ζήτησε από τους γιατρούς να μην ενημερώσουν την κόρη του. Η Βρετανίδα που μηνύει το ΕΣΥ είχε ήδη ενημερώσει τον πατέρα της ότι περίμενε παιδί. Ο πατέρας είπε στους γιατρούς ότι δεν ήθελε να το πει στην κόρη του γιατί φοβόταν πως θα αυτοκτονήσει ή θα κάνει έκτρωση. Η γυναίκα τελείως τυχαία έμαθε ότι ο πατέρας ήταν άρρωστος τέσσερις μήνες μετά. Έκανε εξετάσεις για να βεβαιωθεί ότι δεν έχει το γονίδιο, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο χειρότερος της φόβος. Έφερε το γονίδιο του πατέρα, το οποίο σημαίνει ότι η ίδια δεν θα γλιτώσει από τη νόσο, ενώ το παιδί έχει 50-50 πιθανότητες να εμφανίσει την ασθένεια.
Η γυναίκα κατηγορεί το ΕΣΥ ότι είχε την υποχρέωση να την ενημερώσει για τη διάγνωση του πατέρα της δεδομένου ότι οι γιατροί γνώριζαν πως ήταν έγκυος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.