- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοχος πρώην συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ρότζερ Στόουν δικαζόταν για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο
Ένοχος για τις επτά κατηγορίες κρίθηκε ο πρώην συνεργάτης του προέδρου Τραμπ, Ρότζερ Στόουν.
Ένοχος και για τις επτά κατηγορίες με τις οποίες βαρυνόταν κρίθηκε σήμερα ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Ρότζερ Στόουν, ο οποίος δικαζόταν για ψευδή κατάθεση στο Κογκρέσο, παρακώλυση δικαιοσύνης και εκφοβισμό μάρτυρα.
Η απόφαση των ενόρκων, που συνεδρίαζαν επί δύο ημέρες στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον, συνιστά πλήγμα για τον ίδιο τον Στόουν αλλά επίσης και για τον Τραμπ, σε μια περίοδο που βρίσκεται αντιμέτωπος με την έρευνα του Κογκρέσου για την υπόθεση της Ουκρανίας.
Οι κατηγορίες σε βάρος του 67χρονου Στόουν, ενός βετεράνου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που αυτοχαρακτηριζόταν «απατεώνας» και «προβοκάτορας», ανέκυψαν από την έρευνα που έκανε ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μάλερ για την υπόθεση της ανάμιξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του 2016 ο Στόουν έπαιζε τον ρόλο του «αγγελιαφόρου» μεταξύ του ιστοτόπου WikiLeaks και του επιτελείου του Τραμπ. Είναι ο έκτος άνθρωπος που συνδέεται με τον Τραμπ και το επιτελείο του ο οποίος κρίνεται ένοχος ή δηλώνει ένοχος για διάπραξη ποινικού αδικήματος τα δυο τελευταία χρόνια. Ο ίδιος δεν κατέθεσε στο δικαστήριο, όμως σε βάρος του κατέθεσαν δύο πρώην στελέχη του προεκλογικού επιτελείου του προέδρου.
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι ο Στόουν είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τις επαφές που είχε με τον WikiLeaks, τον ιστότοπο που έδωσε στη δημοσιότητα τα υποκλαπέντα –προφανώς από Ρώσους χάκερ– μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον.
Η ποινή που θα του επιβληθεί πρόκειται να ανακοινωθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2020. Μέχρι τότε ο Στόουν παραμένει ελεύθερος. Εκτιμάται ότι θα ασκήσει έφεση στην ποινή του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.