- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Καλαβρία γέμισε με μπανάνες γεμάτες κοκαΐνη
Κατασχέθηκε ποσότητα μεγαλύτερη του ενός τόνου και αξίας 250 εκ. ευρώ
Ιταλία: 1,2 τόνος νοτιοαμερικάνικης κοκαΐνης κατασχέθηκε μέσα σε εμπορευματοκιβώτιο με μπανάνες.
Ποσότητα κοκαΐνης μεγαλύτερη του ενός τόνου κατασχέθηκε μέσα σε φορτηγό με μπανάνες που έφθασε στο λιμάνι Τζόγια Τάουρο της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία, προερχόμενο από τη νότια Αμερική και είχε προορισμό τη Γερμανία, ανακοίνωσαν οι αστυνομικοί και η οικονομική αστυνομία.
Η ποσότητα αυτή -- 1,2 τόνος συνολικά -- θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ευρώ, υπογράμμισε η οικονομική αστυνομία.
Η υπουργός Εσωτερικών και πρώην νομάρχης Λουτσιάνα Λαμοργκέσε εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στην περιφερειακή διεύθυνση καταπολέμησης της μαφίας, στους αστυνομικούς στο Ρήγιο της Καλαβρίας και στους τοπικούς πράκτορες της οικονομικής αστυνομίας για «μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις κοκαΐνης που έχουν γίνει επί του εθνικού εδάφους».
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με τη στενή συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών και της υπηρεσίας τελωνείων του Τζόγια Τάουρο, του μεγαλύτερου λιμανιού εμπορευματοκιβωτίων της Ιταλίας (και το 10ο στην Ευρώπη), και στην οποία μετείχε η Europol, η αστυνομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε 144 κιβώτια με μπανάνες στο εσωτερικό ενός εμπορευματοκιβωτίου με ψυκτικό μηχανισμό.
Η κατάσχεση είναι το αποτέλεσμα μιας «σε βάθος έρευνας της οικονομικής αστυνομίας και των τελωνειακών υπηρεσιών στο σύνολο του φορτηγού από το οποίο επιλέχθηκε περιορισμένος αριθμός κιβωτίων», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν με τη βοήθεια ραδιογραφικού εξοπλισμού.
Στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί υπογράμμισαν ότι η κατάσχεση αυτή επιβεβαιώνει τον «κεντρικό ρόλο του κάμπου και του λιμανιού του Τζόγια Τάουρο ως προνομιακού κόμβου διαμετακόμισης για τις μεγάλες διακινήσεις κοκαΐνης» που ελέγχονται από την Ντρανγκέτα, τη μαφία της Καλαβρίας.
«Αυτή η πολύ μεγάλη κατάσχεση ναρκωτικών αποδεικνύει ότι η εξουσία των συμμοριών της Ντρανγκέτα είναι ακόμη τεράστια αλλά επιβεβαιώνει και τα λαμπρά αποτελέσματα των δυνάμεων της τάξης», σχολίασε η εκπρόσωπος στο κοινοβούλιο του κυβερνώντος Κινήματος των Πέντε Αστέρων, η Φεντερίκα Ντιένι που κατάγεται από την Καλαβρία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.