Μαυροντυμένες οι γυναίκες της Χιλής διαμαρτύρονται σιωπηρά
Μόνο μπροστά στο προεδρικό μέγαρο φώναξαν: «Δικαιοσύνη, αλήθεια, όχι στην ατιμωρησία»
Χιλή: Σιωπηλή διαμαρτυρία γυναικών για τους νεκρούς της κρίσης.
Ντυμένες στα μαύρα, με λευκά φουλάρια και χωρίς να μιλάνε, περισσότερες από 1000 Χιλιανές διαδήλωσαν σήμερα στο Σαντιάγο για να αποτίσουν φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο κύμα αμφισβήτησης που κλονίζει τη χώρα εδώ και δύο εβδομάδες.
Η σιωπηλή διαμαρτυρία τους διακόπηκε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, όπου άρχισαν να φωνάζουν «Δικαιοσύνη, αλήθεια, όχι στην ατιμωρησία».
Οι διαδηλώτριες θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη των Χιλιανών «που έπεσαν» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων –τουλάχιστον 20 νεκροί από τις 18 Οκτωβρίου– μεταξύ των οποίων 5 ανθρώποι που έχασαν τη ζωή τους κατά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.
Η διαδήλωση οργανώθηκε συμβολικά ανήμερα της 1ης Νοεμβρίου, την Ημέρα των Νεκρών στη χριστιανική παράδοση.
Το κίνημα διαμαρτυρίας, που πυροδότησε η αύξηση των τιμών των εισιτηρίων του μετρό στο Σαντιάγο, ένα μέτρο που κατόπιν ανεστάλη, μετατράπηκε σε ένα πρωτόγνωρο κύμα αμφισβήτησης σε αυτήν τη χώρα της Νότιας Αμερικής, κατά της κυβέρνησης και των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων.
Εκτός των 20 νεκρών που έχει επιβεβαιώσει η κυβέρνηση, 1.305 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έναν ανεξάρτητο δημόσιο οργανισμό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ράπερ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ομοσπονδιακό Σωφρονιστικό Ίδρυμα Φορτ Ντιξ στο Νιου Τζέρσεϊ
Προβληματικός με τις γυναίκες και χωρίς ψυχή
«Στο κόκκινο» η μισή χώρα από καύσωνα και ξηρασία
Ο Χάνσαρντ ήταν τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος «The Frames»
Η επιστολή του διάσημου ζευγαριού προς τον δήμαρχο της Μπρινιόλ
Ξέσπασαν 90 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα μέσα σε μία ημέρα
Για τις πράξεις του ο Χάντι Μάταρ αντιμετωπίζει ποινή ως και ισόβιας κάθειρξης
Εκατοντάδες διασώστες συνεχίζουν να επιχειρούν με την ελπίδα να βρουν επιζώντες
Αντίποινα για επιθέσεις εναντίον βάσεων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει δημοσίευμα της «Τhe Free Press»
Τι έγραφε στο ημερολόγιο του και τι έλεγε δημόσια την περίοδο της πανδημίας
To πρόγραμμα για την ώρα είναι διαθέσιμο μόνο στις ΗΠΑ
Oι αναρτήσεις της μητέρας πριν από τo φονικό
Επιτίθεται στο Ευρωκοινοβούλιο για ψήφισμα για τα σεξουαλικά εγκλήματα κατά Κυπρίων γυναικών
Νέα δικαστική περιπέτεια
Η Άγκυρα απορρίπτει τη διζωνική ομοσπονδία, ζητά αναγνώριση δύο πλευρών
Η υπόθεση είχε οδηγήσει το 2020 στην απαγγελία κατηγοριών κατά επτά πρώην εργαζομένων
Καθώς συνεχίζεται η έρευνα για την πηγή της μόλυνσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.