- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα αύξηση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας στην Ισπανία κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, όπου διαμορφώθηκε στο 26,03%, παραμένοντας το αγκάθι της Ισπανικής οικονομίας, η οποία έδειξε σημεία μικρής ανάκαμψης. Η ανεργία είχε παρουσιάσει πτώση τα δυο προηγούμενα τρίμηνα.
Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2013, οι άνεργοι στην Ισπανία ήσαν 5.896.300, δηλαδή 8.400 λιγότεροι σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Την ίδια στιγμή, μείωση σημείωσε και ο ενεργός πληθυσμός, στους 22.654.500 ανθρώπους. Κατά το προηγούμενο τρίμηνο, το ποσοστό των ανέργων στον ενεργό πληθυσμό ήταν 25,98%, ένα από τα μεγαλύτερα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών. Η χώρα μπορεί να κάνει δειλά βήματα εξόδου από την ύφεση των δυο τελευταίων ετών, ωστόσο η κοινωνική κρίση παραμένει βαθιά.
Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2013, η Ισπανία κατέγραψε ανάπτυξη της τάξης του 0,1%, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, αναμένεται να φθάσει το 0,3% στο τέταρτο τρίμηνο. Ωστόσο, οι αναλυτές θεωρούν ανεπαρκή τα αποτελέσματα αυτά για την επιστροφή στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η κυβέρνηση αναμένει ένα ποσοστό ανεργίας της τάξης του 26,6% στα τέλη του 2013, και 25,9% στα τέλη του 2014.
Γ. Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chatbot Grok έχει βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων
Καταγγέλλει σχέδιο εκβιασμού
Η αθλήτρια των Indiana Fever μιλά χωρίς φόβο, δέχεται επιθέσεις και υπερασπίζεται τις απόψεις της για τον γυναικείο αθλητισμό
Πτώση έως 30% στη σοδειά
45χρονη φέρεται να απήχθη από τον πρώην σύντροφό της και να πετάχτηκε από γέφυρα κοντά στη Φλωρεντία
Τι τους προειδοποίησε ο κυβερνήτης
Ο Μιλέι κλιμακώνει τις διεκδικήσεις
Η συγγραφέας δεν είχε εμφανιστεί δημοσίως πάνω στο σκάφος
Θα ενταχθούν στη γερμανική έκθεση «Η γέννηση των θεών»,
Η υπόθεση που εξετάζει βρετανικό δικαστήριο
Νέα ρήξη μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης με αιχμές προς Μπάιντεν
Το θύμα ήταν σε σχέση με τον Μπερχάν Σιμσέκ για 10 χρόνια
Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται ένα 12χρονο κορίτσι και αρκετά μέλη ιατρικού προσωπικού
Ιστορική αναδιάρθρωση για τον γερμανικό κολοσσό υπό την πίεση του κινεζικού ανταγωνισμού
Εβδομήντα χρόνια από την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ και της απειλής για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον σύζυγο και την πεθερά της Τγουίσα Σάρμα
Το ψήφισμα και η απεικόνιση της Αφρικής
Η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ έχει «σχεδόν» επανέλθει στην ομαλότητα, ισχυρίζεται ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.