- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία - πλημμύρες: Ένας νεκρός και 4 αγνοούμενοι
Χωριά έχουν καλυφθεί από λασπόνερα, γέφυρες έχουν καταρρεύσει, κτίσματα έχουν παρασυρθεί
Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα και 4 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις κατακλυσμιαίες βροχές που έπληξαν την Καταλονία.
Ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός σήμερα και 4 άνθρωποι αγνοούνται μετά τις κατακλυσμιαίες βροχές που έπληξαν την Καταλονία, οι οποίες προκάλεσαν επίσης σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους και τις αεροπορικές και τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.
Η σορός ενός άνδρα που παρασύρθηκε από έναν χείμαρρο χθες το βράδυ στο χωριό Αρενίς ντε Μουντ εντοπίστηκε τα ξημερώματα σε παραλία της Κάλντες ντ’ Εστράκ, 40 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελόνης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία στο Twitter.
Εκ των 4 αγνοουμένων, δύο βρίσκονταν σε ένα μπανγκαλόου, το οποίο παρασύρθηκε από τα λασπόνερα στο Βίλαβερντ, σε απόσταση 30 χλμ από την Ταραγόνα και άλλοι δύο σε ένα αυτοκίνητο που εντοπίστηκε μέσα σε έναν ποταμό στο χωριό Εσμπλούγα ντε Φρανκόλι, στην ίδια περιοχή.
Ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδιδαν σήμερα εικόνες από τη πληγείσα περιοχή, όπου χωριά έχουν καλυφθεί από λασπόνερα, γέφυρες έχουν καταρρεύσει και κτίσματα έχουν παρασυρθεί από ορμητικούς χειμάρρους. Ο πρόεδρος της περιφέρειας της Καταλονίας επισκέφθηκε την περιοχή.
Σύμφωνα με τις αρχές, σχεδόν 50 δρόμοι κόπηκαν στα δύο από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, όπως επίσης και πολλές σιδηροδρομικές γραμμές. Η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο διακόπηκε μεταξύ του Φιγκέρες στην Καταλονία και του Περπινιάν στη Γαλλία, έγινε γνωστό από την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Renfe.
Τριάντα επτά πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν στην περιοχή εξετράπησαν προς άλλα αεροδρόμια, ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία Aena.
Από τα 30.000 νοικοκυριά που βυθίστηκαν στο σκοτάδι εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, σε περίπου 20.000 αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση αργά σήμερα.
Σχολεία έκλεισαν σε καμιά δεκαριά κοινότητες ως προληπτικό μέτρο.
Και η νότια Γαλλία επλήγη από τις καταρρακτώδεις βροχές, χωρίς να υπάρχουν θύματα.
Στην περιοχή Μπεζιέρ, το ύψος του νερού σε διάστημα έξι ωρών έφθασε τα δύο μέτρα, ήτοι το ισοδύναμο δυόμιση μηνών, σύμφωνα με τη Meteo France.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στη συνέχεια προσπάθησε να εισπράξει ο ίδιος το τζακ ποτ,
Ο σημερινός πρόεδρος απέσυρε μονομερώς τις ΗΠΑ από τη συμφωνία το 2018
Η ηθοποιός εξακολουθεί να διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημιώσεις
Kαθυστέρηση και αλλαγή σχεδίων της τελευταίας στιγμής
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρελά, πατέρας φίλης της
Kαθώς ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει επιτευχθεί μια ακόμα συμφωνία
Εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής
Η αξία του ομίλου αποτιμάται πλέον στα 1,765 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει 72 έγγραφα
Δεν είναι φυσικά η μόνη καλλιτέχνιδα που έχει εκφράσει ενόχληση
Θα μπορεί να αποφυλακιστεί το 2044
Η υπόθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και στο διαδίκτυο
Λίγους μήνες μετά τη δημόσια συγγνώμη του για τοξικές συμπεριφορές
Τα brands που ξεχωρίζουν, τολμούν, αλλάζουν προϊόν, πολιτική, πλατφόρμα ή συμπεριφορά
Αβεβαιότητα και γεωπολιτικές εξελίξεις οδηγούν χιλιάδες εκατομμυριούχους σε αναζήτηση νέων χωρών διαμονής
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της θρυλικής σειράςτοποθετείται δημόσια
Το πιο αμφιλεγόμενο σημείο της πρότασης αφορά τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Το υπερθέαμα 60 εκατ. δολαρίων προκαλεί πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις
Τέλος εποχής από το 2027 λόγω κατακόρυφης αύξησης των ατυχημάτων
Οι όροι του Μνημονίου και οι «κόκκινες γραμμές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.