Κοσμος

Το περιοδικό Time προτείνει ιδιωτικοποίηση της Ακρόπολης

«Να επιτραπεί σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι να αναλάβουν τη φύλαξη τους και την προώθησή τους»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
58825-117371.jpg

Ένα πρόσφατο άρθρο στο περιοδικό Time, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σωθούν κατά τη γνώμη του οι ελληνικές αρχαιότητες, επισημαίνοντας ότι αν επιτραπεί η φύλαξη και η προώθηση των αρχαιολογικών χώρων σε ιδιωτικές εταιρείες, ο αριθμός των επισκεπτών θα αυξηθεί. Εν ολίγοις προτείνει την ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναγράφεται ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να σωθούν οι ελληνικές αρχαιότητες και να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη χώρα, προσθέτει πως θα πρέπει να υπάρξει μερική ιδιωτικοποίηση και να επιτραπεί σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι να αναλάβουν τη φύλαξη και την προώθησή τους, προκειμένου να ενισχυθεί ο αριθμός των τουριστών που θα τις επισκέπτονται.

Θέση παίρνει και ο Αμερικανός αρχαιολόγος Στιβ Μίλερ, ο οποίος δηλώνει εκνευρισμένος από την έλλειψη ξενοδοχείων και εστιατορίων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

«Το βάθος της κρίσης, άλλωστε, σημαίνει ότι η εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στους θησαυρούς της Ελλάδας δεν είναι το πολιτικό ταμπού που ήταν κάποτε», τονίζει το δημοσίευμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ