- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ερντογάν: Δεν θα συναντήσω Πενς και Πομπέο -Μόνο τον Τραμπ
Αφήνει στον «αέρα» και το ταξίδι στις ΗΠΑ
Ο πρόεδρος Ερντογάν λέει πως δεν θα συναντηθεί με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Πενς που αναμένεται στην Άγκυρα.
Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως δεν θα έχει συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο που αναμένονται στην Άγκυρα για να ζητήσουν να σταματήσει η τουρκική επίθεση στη Συρία.
«Δεν θα τους συναντήσω», δήλωσε ο Ερντογάν στο Sky News έπειτα από μια συνεδρίαση στο κοινοβούλιο με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Θα συναντήσουν τους ομολόγους τους. Εγώ δεν θα μιλήσω παρά στον Τραμπ, αν έρθει», πρόσθεσε.
Ωστόσο ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει χθες, Τρίτη, πως ο Πενς θα συναντηθεί με τον Ερντογάν αύριο, Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, με στόχο να επιτύχει «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη βόρεια Συρία όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).
Ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του, ο Ερντογάν, ο οποίος καλείται από τις δυτικές χώρες να σταματήσει την επίθεσή του στη Συρία, απέκλεισε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις κουρδικές δυνάμεις και απαίτησε να καταθέσουν τα όπλα και να αποσυρθούν από τα τουρκικά σύνορα.
Ο Πενς θα μεταβεί στην Άγκυρα παρά την άρνηση του Ερντογάν να τον συναντήσει
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα μεταβεί σήμερα στην Τουρκία, όπως είναι προγραμματισμένο, παρά την άρνηση του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να τον συναντήσει, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
«Ο αντιπρόεδρος αναχωρεί σήμερα για την Τουρκία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κέιτι Ουόλντμαν, εκπρόσωπος του Πενς, ερωτηθείσα σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή του προγράμματος.
Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει χθες, Τρίτη, πως ο Πενς θα συναντηθεί αύριο, Πέμπτη, με τον Ερντογάν με στόχο να επιτύχει μια «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη βόρεια Συρία όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση με στόχο τις κουρδικές δυνάμεις.
Για την επίσκεψη στις ΗΠΑ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι θα αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσει τη σχεδιαζόμενη για τον ερχόμενο μήνα επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από τις συναντήσεις που θα έχει με μια αμερικανική αντιπροσωπεία στην Τουρκία αυτή την εβδομάδα.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Κοινοβούλιο, ο Ερντογάν είπε πως θα επανεκτιμήσει την πραγματοποίηση του ταξιδιού επειδή «τα επιχειρήματα, οι διάλογοι, οι συζητήσεις που γίνονται στο Κογκρέσο σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου υπουργούς συνιστούν πολύ μεγάλη έλλειψη σεβασμού» προς την τουρκική κυβέρνηση.
Ο Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου. Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς αναμένεται στην Άγκυρα αύριο, Πέμπτη, για να συζητήσει την εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία.
Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, ο Ερντογάν χαρακτήρισε την κίνηση Αμερικανών εισαγγελέων να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος της τράπεζας Halkbank της Τουρκίας για συμμετοχή σε κύκλωμα αποφυγής των κυρώσεων των ΗΠΑ στο Ιράν, ως «ένα παράνομο, άσχημο βήμα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Το νεογέννητο είναι υγιέστατο, ενώ παρακολουθείται αδιάλειπτα
«Το Netflix έχει ήδη αποκτήσει πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.