Κοσμος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Καβαλάρης στο χιονισμένο ιερό βουνό

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας με άσπρο άλογο ποζάρει στον φακό του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιμ Γιονγκ Ουν
Ο καβαλάρης Κιμ Γιονγκ Ουν / © EPA/KCNA

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, φωτογραφήθηκε κάνοντας ιππασία στο χιονισμένο ιερό βουνό της χώρας του.  Το κρατικό και μοναδικό πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας KCNA έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών του Κιμ Γιονγκ Ουν στο όρος Πεκτού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βορειοκορεάτης ηγέτης σκαρφαλώνει στην κορυφή του ύψους 2.750 μέτρων βουνού. Σύμφωνα με αναλυτές ο Κιμ Γιονγκ Ουν συνηθίζει αυτές τις εξορμήσεις και την προβολή του προσώπου του πριν από σημαντικές ανακοινώσεις που αφορούν τη χώρα.

Το βουνό θεωρείται ιερό καθώς πιστεύεται ότι σε αυτό γεννήθηκε ο πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Ως καβαλάρης στο όρος Πεκτού ο μεγάλος ηγέτης αναπολεί με έντονο συναίσθημα τον δύσκολο και γεμάτο εμπόδια δρόμο που έχει καλύψει για τον μεγάλο σκοπό που είναι το χτίσιμο μιας ισχυρής χώρας με πίστη και θέληση τόσο δυνατή όσο το όρος Πεκτού», αναφέρει το κρατικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας.

21762690.jpg
Κιμ Γιονγκ Ουν / © EPA/KCNA

21762804.jpg

Το 2017 ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφτηκε το εν λόγω βουνό λίγο πριν από το ετήσιο διάγγελμά του στον λαό, στο οποίο υπαινίχθηκε για πρώτη φορά το άνοιγμα ενός διπλωματικού διαλόγου με τη Νότια Κορέα.

Πάντως, ο Κιμ Γιονγκ Ουν λατρεύει τα άλογα και την ιππασία. Φέρεται σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένα δημοσίευμα να έχει δαπανήσει έως και 150.000 ευρώ για την αγορά ενός αλόγου από τη Ρωσία. 

kim-alogo2.jpg
Κιμ Γιονγκ Ουν / © EPA/KCNA

«Η πορεία του με άλογο στο όρος Παέκτου είναι ένα σημαντικό γεγονός βαρύνουσας σημασίας για την ιστορία της κορεατικής επανάστασης», τόνισε το KCNA. «Αφού έγιναν μάρτυρες των μεγάλων στιγμών περισυλλογής του πάνω στο όρος Παέκτου, όλοι οι αξιωματούχοι που τον συνόδευαν είναι πεπεισμένοι (…) ότι θα πραγματοποιηθεί μια μεγαλειώδης επιχείρηση η οποία θα προκαλέσει ξανά θαυμασμό στον κόσμο και θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός στην κορεατική επανάσταση», πρόσθεσε το πρακτορείο.

kim-alogo3.jpg
Κιμ Γιονγκ Ουν / © EPA/KCNA

ΠΡΟΣΦΑΤΑ